9 Mart 2012 Cuma

Team Red&White’ın hedefi büyük


ERGO-MIYC Kış Trofesi’nin üçüncü ayağında Uka Uka’nın parçalanan balonundan kopan bir parça uçmuş ve aynı sınıfta yarışan Team Red&White’ın teknesi Golden Toy’un dümen palasına takılıvermişti. Durumu, finişi verdikten sonra fark eden ekip üyeleri denizdeyken balonu takıldığı yerden çıkarmıştı. Olay da yarışın en renkli görüntülerinden biri olarak akıllarda kaldı.

Olayın kahramanlarından Team Red&White ismini bir süredir duyuyoruz. Ben yeni bir ekip olduğunu sanıyordum ancak yanılıyormuşum. Çünkü takım aslında Mahmut Saral, Deniz Çınar ve Ateş Çınar tarafından 2010’da kurulmuş. İlk işleri Arif Gürdenli’nin Farr30’u Golden Toy’u satın almak olmuş. Ardından Efe Kuyumcu, Güney Kaptan, Emre Kalaycıoğlu, Arif Ayaz, Orsa Reis Levent ve Melih Altınkut da takıma alınarak takım  tamamlamış.

Team Red&White üyeleri çok genç. Yaş ortalaması 26. Dolayısıyla hepsi çok heyecanlı. Yaşları genç ancak hepsi centerboard geçmişi olan, yüzlerce kez fazla milli forma giymiş, Türkiye şampiyonluklarına sahip, milli takım antrenörlüğü yapmış ve olimpiyatlara hazırlanan yelkenciler.

Kurulduktan sonra İstanbul, Çeşme, Bodrum ve Marmaris’te antrenman yapan ekip ilk kupasını bu yıl ERGO-MIYC Kış Trofesi üçüncü ayağında kazandı. Takım IRC 1 sınıfının üçüncüsü oldu. Ekip üyeleri iki yıllık geçmişleri olsa da gerçek anlamda yarışmaya 2012’de başladıklarını söylüyor.

Esas hedefleri one design yarışlara katılmak, bir yandan da IRC yarışlarında kendilerini geliştirmek. Diğer yandan Çeşme’deki eğitim tesislerinde geleceğin milli takım ve Team Red&White üyelerini yetiştiriyorlar. Bazı ekip üyelerinin yurtdışı yarış maceraları da sürüyor. Efe Kuyumcu Finn sınıfında, Güney Kaptan da Laser Standart’ta 2012 Londra Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etmek için yurtdışındaki yarışlara katılıyor. 
Daha birçok hedefi var takımın ancak şu an bunlardan bahsetmem yasak. Kısacası bir  hayalin peşinde koşan, çok heyecanlı ve genç bir ekip Red&White. Takımla ilgili gelişmeleri internet siteleri www.teamredandwhite.com'dan takip edebilirsiniz. Başüstü olarak takip ediyor olacağız. Takımla ilgili gelişmeleri www.teamredandwhite.com'dan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder