28 Mart 2012 Çarşamba

Artık istikamet Cape Horn



Volvo Ocean Race’te iki takım, beşinci etabın son dönemecine geldi. Yarış yönetiminin, takımları buz kütlelerinden korumak için koyduğu tehlikeli sınırı atlattıktan sonra avantaj kazanmak için daha da güneye inen Groupama ve Camper, nihayet Cape Horn’ doğru kavança attı. Takımlar için Cape Horn’dan sonrası çok kolay ilerleyecek.


Volvo Ocean Race’in zorlu geçen beşinci ayağında hasar haberleri gelmeye devam ediyor. Yarışın overall lideri Telefonica, teknenin pruvasında meydana gelen hasar nedeniyle Arjantin’in Ushuaia Limanı’nda mola vermeye karar verdi. Takım aslında geçtiğimiz günlerde olası bir hasardan korunmak için hızlarını azalttıklarını duyurmuştu. Çünkü teknenin pruvasında delaminasyon kaynaklı hasar vardı. Ancak çarpan sert dalgalar hasarın daha da ilerlemesine neden oldu. Ve takım Itajai’ye ulaşmadan önce hasarın giderilmesi için mola vereceğini açıkladı. Takımın skipper’ı Iker Martinez, “Hasarı bu buz gibi denizde tamir etmek çok tehlikeli. Kıyıda ise çocuk oyuncağı. Aslında şu an ilerlememizde sorun yaratacak ciddi bir problem yok. Ama böyle sert dalgalarla devam edersek hasar daha kötü olacak” dedi. Takım Ushuaia’ya Cuma ya da Cumartesi günü ulaşmayı hedefliyor. Takımın vereceği bu zorunlu molanın sıralamayı etkileyip etkilemeyeceği merak konusu.


Bu arada 29 Ekim’de Alicante’deki starttan bu yana hasarlar nedeniyle bir türlü doğru dürüst yarışmaya fırsat bulamayan talihsiz takım Sanya ise dümen palalarından birini kaybetmesinin ardından hasarın giderilmesi için Yeni Zelanda’ya geri dönmüştü. Takımdan dün yapılan  açıklamada teknenin Yeni Zelanda’dan gemiyle ABD’nin Savannah kentine götürüleceği, gerekli tamirat yapıldıktan sonra da yedinci ayağın startı için Miami’ye gideceği açıklandı. 

Fotoğraflar: Amory Ross, Diego Fructuoso, Andres Soriano

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder