31 Mart 2012 Cumartesi

Ve nihayet Cape Horn


Volvo Ocean Race filosunda Cape Horn’u ilk geçen takım Groupama oldu. Dün öğleden sonra Cape Horn’a ulaşan ekip, çektirdiği hatıra fotoğrafını Twitter’daki hesabından binlerce takipçisine aynı anda iletti. 12 gün önce Auckland’dan ayrıldıklarından bu yana Güney Okyanusu’nun azgın sularıyla boğuşan takımın tehlikeli denizleri arkasında bıraktığı için keyfi yerindeydi. Purolar yakıldı, şampanyalar patlatıldı. Artık çok rahatladıklarını söyleyen Skipper Franck Cammas, “Yarışın en riskli bölümünü arkamızda bıraktık. Diğer teknelere göre daha şanslıydık çünkü teknemizde ciddi bir hasar olmadı. Cape Horn’u ilk geçen tekne olduğumuz için gurur duyuyoruz. Bu ekip için çok büyük bir an” dedi.


Cape Horn’u geçen ikinci takım da Puma oldu. Groupama’nın hemen ardından geçiş yapan takımın skipper’ı Ken Read, “Bu bizim için çok duygusal bir an. Tam Cape Horn’u geçerken tüm takım güvertedeydi. Bu büyülü anı yaşamak için küçük bir kutlama yaptık” dedi. Güney’in bu tehlikeli burnunu geçen üçüncü takım da Telefonica oldu. Takım şimdi pruvasındaki delaminasyonu tamir etmek için Wollaston Adası’nda pit stop yapacak.


Aynı sorundan muzdarip Abu Dhabi de Güney Okyanusu’nun derinliklerinde müthiş bir mücadele vererek gövdedeki sorunu gidermeye çalışıyor. Ian Walker “Görünüşe göre çok da kötü bir durumda değiliz. Halen Şili’ye doğru güzel bir şekilde ilerliyoruz” dedi. Ancak ekip tamiratın rahat bir şekilde giderilmesi için tekneyi yavaşlatmak zorunda kaldı. Walker, karadan 1700 mil uzaklıkta, 30kt rüzgar ve büyük dalgalar arasında büyük mücadele veren ekibinden de övgüyle bahsetti. Güney Okyanusu’nda ilerleyen Camper da Cape Horn’a doğru hızla ilerliyor.

Filonun belki en şanssızı Team Sanya’nın teknesi ise dümen palalarındaki hasar yüzünden Auckland’dan Amerika’ya doğru gemiyle yola çıktı. Takım, Miami etabına (7. Ayak) kadar yarışta olmayacak.

Fotoğraflar: Yann Riou, Amory Ross, Nick Dana

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder