1 Mart 2012 Perşembe

Dertleri her haliyle denizi sevdirmek


Waterlust Projesi ismini belki son zamanlarda duymuşsunuzdur. Zira projenin, tanıtım amacını da taşıyan ilk filmi sosyal medyada, denizle ilgili bloglarda hızla yayılıyor. Adından belli denizle ilgili. Peki tam olarak ne? Waterlust, Miami Üniversitesi’nde deniz bilimleriyle ilgili doktora yapan Patrick Rynne isimli bir öğrenci tarafından kurulmuş. Patrick projeyi hayata geçirme amacını şu sözlerle anlatıyor: “Deniz bilimleri alanında kariyer yapmaya karar verdiğimde kafamdaki düşünce dünyaya yardım etmekti. Ancak nasıl yapacağımı bilmiyordum. Herhangi bir şey almak ya da satmak, ticaret yapmak istemiyordum.”

Derken Patrick, insanları denize yakınlaştırmak,ilişkilerini güçlendirmek amacıyla kısa filmler çekmeye ve bunları sosyal medya aracılığıyla daha fazla insana ulaştırmaya karar vermiş. Yaptığı ilk videoda da, su sporlarının ne kadar eğlenceli olduğuna dikkat çekiyor. 


Fotoğraf makinesi büyüklüğündeki, her yere monte edilebilen GoPro kameralarla çekilen filmler, yelkenci, sörfçü, dalgıç gibi su sporcularının yanı sıra bilimdamlarının gözünden anlatılıyor. Dolayısıyla Patrick Rynne bu projesinde yalnız değil. Ekipte okyanus araştırmacısından kite sörfçüye, yelkenciden irtifa dalıcısına kadar denizle alakalı sekiz gönüllü var. Hatta içlerinden biri Dünya Moth Şampiyonu Türk yelkenci Bora Güları.

Bu arada sitede belirtildiğine göre üç yeni film daha geliyor. İlki Mart ayında yayınlanacak R.I.P. Avustralya’da çekilen film bölgedeki sualtı canlılarının kendi kendini yenileme sürecini anlatıyor. Diğeri dünyadaki son teknoloji yelkenlileri anlatan ve nisanda gösterilecek “Lift”. Bir de bizlere canavar gibi gösterilen köpekbalıkların korumaya çalışan bir grup bilim adamının hikayesini anlatan “Misunderstood” var. O da mayıs ayında yayınlanacak.
Waterlust Projesi’ni Facebook ve Twitter gibi sosyal medya mecaralarından takip edebilirsiniz. Bu arada projenin dünyanın her yerinden farklı fikirlere açık olduğunu da söyleyelim. Projenin ilk filmini hala izlemediyseniz buyrun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder