10 Mart 2012 Cumartesi

Groupama, Auckland’e ulaşmak üzere


Volvo Ocean Race’te finişe saatler kaldı. Yarışı açık ara önde götüren Groupama, son anda gövdesinde meydana gelen çatlağa rağmen Auckland’e ulaşmak üzere. Groupama’nın dördüncü ayak birinciliği an meselesi.
Yaklaşık 20 gün önce Sanya’dan yola çıkan ekiplerin, Güney Çin Denizi’nin azgın sularında mücadele ettikten dördüncü ayağı tamamlamasına çok az kaldı. Auckland’e her an ulaşması ve dördüncü ayağın biriciliğini elde etmesi beklenen Groupama, finişe çok az süre kala bilinmeyen bir cisime çarptı. Takımın media crew’u Yann Riou, çarpışma sonucu pruvada çatlaklar meydana geldiğini ve suyun birkaç yerden içeri girmeye başladığını söyledi. “Su içeri dolarken tüm ekip hemen canına dişine takarak çalışmaya başladı. Suyu pompaladı, kova ya da benzeri eline ne geçerse suyu boşaltmaya başladı. Neyse ki iki saatlik yoğun çalışmadan sonra çatlağı kapattık ve içeriyi neredeyse kuru hale getirdik.”
Groupama halen yaklaşık 13kt hızla Auckland’a doğru ilerliyor ve birkaç saate kadar finişe ulaşması bekleniyor. Onu arkasından takip eden Puma’yla arasında 100DM’den fazla fark bulunuyor.

Bu durumda son dakikada çok büyük bir aksilik olmadığı sürece dördüncü ayağın birinciliğini Groupama almış görünüyor.

Fotoğraf: Ian Roman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder