19 Mart 2012 Pazartesi

Ainslie: “Normalde mülayim bir insanım ama...”



Ben Ainslie, İngilizlerin 34 yaşındaki yıldız yelkencisi. Çok başarılı ama bir o kadar da deli. Zira aralık ayında Perth’deki ISAF Şampiyonası’nda kendisini engellediği gerekçesiyle teknesinden fırlamış, medya botuna çıkarak gazeteciyi tartaklamıştı. Bu olay üzerine İngiliz yelkenci 2012 olimpiyatlarından diskalifiye olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Aslında Ainslie’nin bu ilk vukuatı değil. 2004 olimpiyatlarında da sarı bayrak yediği için jüriye karşı agresif ve saldırgan tavırlar sergilemişti.



ISAF geçtiğimiz günlerde Perth’deki olayla ilgili kararını verdi ve Ainslie’yi bir kez daha cezalandırmamaya karar verdi. Bir kez daha diyoruz çünkü 2004’teki olayda da aynısı yaşanmıştı. Bugüne kadar olimpiyatlarda İngiltere’ye üç altın madalya kazandıran Ainslie kararı “Sağduyu üstün geldi” sözleriyle değerlendirdi. Ve şöyle devam etti:

“Yaptıklarımdan dolayı çok pişmanım. Normalde mülayim bir insanımdır. Ama bazen içimdeki rekabetçi ruh ortaya çıkıveriyor.”

Ben Ainslie halen Mayorka’da olimpiyatlara hazırlanıyor. Ülkesini Finn sınıfında temsil edecek. Bir yandan da uçuş derslerine devam ediyor. Meğer Ainslie’nin en büyük hayallerinden biri de pilot olmakmış. Şimdi hedefinin olimpiyat safhasını tamamladıktan sonra bir an önce pilotluk lisansına sahip olmak olduğunu söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder