22 Mart 2012 Perşembe

Team Sanya’dan kötü haber


Volvo Ocean Race’in en zorlu etabı olan beşinci ayakta filo Güney Okyanusu’nda mücadele ederken kaza haberleri arka arkaya gelmeye devam ediyor. Bu kez kaza haberi Team Sanya’dan geldi. Takım yarışı lider durumda götürürken dün gece teknenin dümen palalarından birinin kırılarak içeriye su girmesi ekibin moralini alt üst etti. Takımdan Andres Soriano olayı şöyle anlatıyor:

“20-25kt’larda ve 2,5-3 metrelik dalgada seyir halindeydik. Aniden teknenin arkasından inanılmaz bir gürültü geldi. Karanlıkta ilk başta ne olduğunu anlayamadım. Kafa feneriyle baktığımda dümen palalarından birinin güvertenin hemen altından ikiye ayrıldığını gördüm. Aslında neredeyse dümen palasından hiç parça kalmamıştı ve kıç altı kamaranın içi su doluyordu. ne berbat şekilde su doluyordu. Hemen deliği karbon plaka yardımıyla tıkadık ve su almasını önledik.”

Arızayı önce denizdeyken gidermeyi deneyen takım bunu başaramayınca Yeni Zelanda’ya geri dönmeye karar verdi. Takım, 4-5 gün içinde Auckland’a varıp hızlıca arızayı tamir ettikten sonra yarışa geri dönmeyi umuyor.




 Fotoğraflar: Andres Soriano

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder