8 Mart 2012 Perşembe

Vendee’de yarışarak cinsiyet ayrımcılığına dikkat çekecek


8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Vendee Globe cephesinden hem yelkencileri hem de kadınları ilgilendiren bir haber geldi. 51 yaşındaki Fransız solo yelkenci Anne Liardet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Vendee Globe’a katılacağını açıkladı. Duyurusunu yapmak için özellikle bugünü seçti. Çünkü Fransız yelkenci Equality (Eşitlik) isimli teknesiyle kadınlara karşı ayrımcılığa da dikkat çekmeye çalışacak.

Üç çocuk sahibi Liardet, son 10 yıldır çocuklarıyla ilgilendiği için yarışlardan uzaktı.  “Kanımda deniz var” diyen Fransız yelkenci, aslında sıkı bir solo yarışçı. İlk solo yarış deneyimi 1985’te katıldığı Mini Transat’la olmuş. İki kez Solitaire du Figaro’da yarışmış. 1990’da katıldığı Route du Rhum’la çokgövdelilerde deneyim kazanmış. 2004-2005 Vendee Globe’u da Roxy isimli teknesiyle 11. sırada tamamlamış. Liardet bu başarısıyla Catherine Chabaud ve Ellen McArthur’dan sonra bu yarışı tamamlamayı başaran üçüncü kadın yelkenci olmuş.

Liardet bu yarışta kadın ayrımcılığına karşı çalışan dernek ve kurumları arkasına almaya çalışıyor. Halen 10 partnerle 250 bin  Euro’luk sözleşme imzalama sürecinde. Liardet yarışa katılmayı başarabilirse, Sam Davies ve Liz Wardley’den sonra üçüncü kadın yarışçı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder