7 Mart 2012 Çarşamba

Volvo Ocean Race’te telaşa mahal yok!


Özellikle Avrupa’yı etkisi altına alan ekonomik kriz birçok yelken organizasyonunu etkiledi. Yıllardır Audi’nin sponsorluğunu üstlendiği  TP52’lerin arenası MedCup bu yıl yapılamazken bazı organizasyonlara katılan tekne sayısında gözle görülür düşüş yaşandı. Bu durum neyse ki Volvo Ocean Race’i çok da fazla etkilemedi ve yarış yapılabildi. Ancak filonun korsan tehlikesi nedeniyle konteynırlarla taşınmak zorunda kalması, yarışan tekne sayısının az olması bütçeyi ciddi anlamda etkiledi. Ardından yarışın satılığa çıktığı hatta bir sonrakinin yapılmasının riskli olduğu söylentileri ortaya çıktı.

 Ancak telaşa mahal yok!

Bu söylentilere yanıt Volvo Ocean Race CEO’su Knut Frostad’tan gecikmeden geldi. Yachting World dergisine konuşan Frostad söylentilere özetle şöyle yanıt verdi:


Yarış kesinlikle satılık değil. Bir sonraki takvime uygun olarak 2014’te yapılacak. Hatta Volvo bir sonraki yarışa yine sponsor olacağını açıkladı bile.

Bir sonraki yarışın limanlarını belirlemek için çalışmalarımız sürüyor. Lorient ve Alicante ile sözleşmeler şimdiden imzalandı.

Evet masraflar yüksek. Özellikle teknelerin bütçeyi ne kadar artırdığını tahmin bile edemezsiniz. Tasarımı, inşası, optimizasyonu gibi aşamalar inanılmaz rakamlara mal oluyor.

Masrafların azaltılması için durak limanların sayısını azaltmayı planlıyoruz. Ancak bu çözüm yolunun böyle bir rotada uygulanabilir olacağını sanmıyorum.

Yarışın devam edebilmesi için tekne sayısı da çok önemli. Altı tekne sınırda bir rakam ve bu yarışın daha fazlasına ihtiyacı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder