29 Mart 2012 Perşembe

RC44’ün ilk gününde Rusların zaferi



RC44 Dünya Şampiyonası’nın ikinci ayağı dün Portekiz’in Cascais Limanı’nda start aldı. 15 takımın karşı karşıya geldiği şampiyonada iki yeni yüz vardı: Portekiz’in olimpik yelkencilerinden Patrick de Barros ve İngiliz Brian Benjamin.


Artık işadamlığına soyunan ve yarışlarda eskisi kadar görünmeyen Patrick de Barros, en son 2008’deki RC44 Dünya Şampiyonası’nda yarışmıştı. Portekizli yelkenci yarışın ilk kez memleketine uğraması nedeniyle bu ayağa özel olarak yıllar sonra şampiyonaya dönüş yaptı. 1984 ve 1988 olimpiyatlarında ülkesini temsil eden Barros, bu kez Aleph Sailing’in dümenindeydi. Ancak takımın adı bu etaba özel olarak Team Cascais olarak değişti. Portekizli yelkenci, Aleph ekibinden taktisyen Fransız Mathieu Richard’la birlikte yarıştı.

Filoya yeni katılan bir diğer isim İngiliz Brian Benjamin de, Team Aegir’in dümeninde. Takım, adını ilk olarak 82ft’lik Aegir isimli maksisiyle yarıştığı 2010 Mini Maxi Cruiser Dünya Şampiyonası birinciliğiyle duyurmuştu.

Etabın sürpriz yüzü ise şampiyonaya adını veren Russel Coutts oldu. America’s Cup için takımı Oracle’la San Fransisco’da antrenmanlarına devam eden Coutts, Rus takım Katusha’nın dümenine geçerek bu sezonun ilk yarışını yaptı.


Bu arada şampiyonanın dün gerçekleştirilen match race etabına iki Rus takımı, Ed Baird’ün dümenciliğindeki Synergy ve Russel Coutts’lu Katusha damgasını vurdu. Günün sonunda 11 puan alan Synergy birinci olurken onu 9 puanla Katusha ve Team Cascais takip etti. İlk ayağın birincisi Team Aqua ise dördüncü sırada yer aldı.

Şampiyona bugün filo yarışlarıyla devam ediyor. Bu kez dümene tekne sahipleri geçecek. Yarışlar 1 Nisan Pazar günü sona erecek.

 
Fotoğraflar: Nico Martinez


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder