5 Mart 2012 Pazartesi

Napoli’de ACWS telaşı


AC World Series 2012-2013’ün Napoli’de yapılacak ilk ayağına yaklaşık bir ay kala hazırlıklar son hızıyla devam ediyor. İlk ayağı 7-15 Nisan’da yapılacak seriye bu yıl iki yeni takım daha katıldı: İngiliz Ben Ainslie Racing ve İtalyan Luna Rossa.

Napoli Limanı bu aralar çok hareketli. Zira AC World Series’in ilk ayağının yapılacağı kentte kurulacak yarış köyü için malzemeler yavaş yavaş kente ulaşmaya başladı. Cuma günü Napoli Limanı’na yanaşan yük gemisi Palabora, üç adet AC45 ve organizasyon botlarının yanı sıra yarış köyünde kullanılacak malzemelerin ilk etabını getirdi. Gelen malzemeler buradaki depolarda bekletildikten sonra mart ayının sonuna kadar kara yoluyla yarış köyüne ulaştırılacak.


Bu arada geçtiğimiz yıl dokuz takımın yarıştığı seride tekne sayısı 11’e yükseldi. Yeni katılan her iki takım da iddialı. İlki, geçtiğimiz yıl Extreme Sailing Series’in birincisi Max Sirena’lı Luna Rossa. Takımın teknesi ocak ayının ortalarında Yeni Zelanda’da suya indirilmiş ve ekip burada deneme seyirlerine başlamıştı.

Bir diğer sürpriz isim ise İngilizlerin haşarı çocuğu Ben Ainslie. Olimpik yelkenci en son Avustralya’daki ISAF Dünya Şampiyonası’nda bir gazeteciye saldırdığı için neredeyse ceza alacaktı, neyse ki son anda kurtuldu. Ben Ainslie, kendi adını taşıyan takımı Ben Ainslie Racing (BAR) ile yarışacak.


2012 serisinde yarışacak takımlar ve skipper’ları şöyle:
  1. Aleph-Pierre Pennec
  2. Artemis Racing-Terry Hutchinson
  3. BAR-Ben Ainslie
  4. Chine Team-Skipper henüz belli değil
  5. ETNZ-Dean Barker
  6. Energy Team-Loick Peyron
  7. Green Comm Racing-Vasilij Zbogar
  8. Luna Rossa-Max Sirena
  9. Oracle Racing Spithill-James Spithill
  10. Oracle Racing Coutts-Russel Coutts
  11. Team Korea-Nathan Outtaridge

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder