15 Mart 2012 Perşembe

Tekneyi iskeleye yanaştırmaktan nefret ediyorum



Hatırlarsanız daha önce Abu Dhabi’nin skipper’ı Ian Walker’la yapılan bir röportajı yayınlamıştım. 10 kısa soruya 10 kısa ve eğlenceli yanıt. The Telegraph bu kez aynı röportajı Camper’ın skipper’ı Chris Nicholson’la yapmış. 

Yarış süresince yaşadığınız en komik olay?
Ekipteki hayvan lakaplı Andrew McLean’i derin bir uykudayken yüzüne müsli fırlatarak uyandırdık. Normalde 
sakin bir adamdır ama bunu yapınca delirdi. Görmeniz lazım, çok eğlenceliydi.

Bu yarışın en iyi yanı?
Bütün problemlerin bir şekilde üstesinden gelmeyi başarabilmemiz. Özellikle teknelerin gemilere yüklenerek nakledilme aşaması. Yarışta hala altı tekne olması muhteşem bir şey.

Teknede en çok dinlediğiniz şarkı?
Herhalde dünyanın müzikle en alakasız insanlarından biriyim. Ama U2 çok dinliyoruz. Özellikle de “I’ll crazy if i don’t go “, “Crazy tonight” ve “Beatiful day” favorilerimiz.

Yapmaktan nefret ettiğin şey?
Tekneyi iskeleye yanaştırmak. Özellikle de akıntı ve rüzgar varsa.

Rahatlamak için ne yapıyorsun?
Beni rahatlatan tek şey kazanmak. Gerçi henüz bunu başaramadık ama... Dolayısıyla bunu söylemem doğru olmaz galiba. Onun yerine filonun en önünde olmak diyebilirim.


En sıkıntılı an?
Bu röportaj. Daha bitmiyor mu? Şaka bir yana ekibimizden Mike Pammenter dişini kaybettiğinde gerçekten çok sıkıntılı anlar yaşamıştık.  

Ekipteki en sinir bozucu kişi kim?
Bu zor bir soru çünkü ben de dahil olmak üzere ekibin hepsi lanet olası, sinir bozucu. Bu sorunun net cevabını yarış bittikten sonra verebilirim.

Yarıştaki en keyifli rota?
Henüz o rotaya başlamadık ama bana göre Auckland-Brezilya arası. Bu rotada Güney Okyanusu’nu geçerken vahşi deniz yaşamını da göreceğimiz için heyecanlıyım. Ayrıca daha öncekilerden çok farklı bir yelken deneyimi olacak, özellikle de Cape Horn’da.

VOR 70’lerin en güzel yanı?
Hızlı yelken yapabilmeniz çok zor ve bunun için en iyi adamlara ihtiyacınız var. Bu heyecan verici.

Yarışın en güzel sürprizi?
Noel’de birisi ailemin fotoğrafını göndermiş. Kimin gönderdiği hakkında en ufak bir fikrim yok. Bu gerçek bir sürprizdi benim için.

Fotoğraflar: Hamish Hooper

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder