14 Mart 2012 Çarşamba

China Team’e çokgövdeli uzmanı yeni skipper


AC World Series’in 2012 sezonunun başlamasına az bir süre kala nihayet China Team’in kadrosu da açıklandı. Takımın birinci skipper’ı oldukça iddialı. Fransız Fred Le Peutrec çokgövdelilerde dünyanın en deneyimli  yelkencilerinden biri olarak kabul ediliyor. Fransız yelkenci, son olarak Jules VerneTrophy’de maksi trimaran Banque Populaire’le dünyanın etrafını 45 günde dolaşarak dünya rekoru kıran Loick Peyron’un ekibinde yer almıştı. Le Peutrec’in Jules Verne deneyimi bu kadarla sınırlı değil. 2010’da Franck Cammas, 2001’de de Grant Dalton’la yine bu yarışta mücadele etmiş. Ayrıca aralarında ORMA şampiyonluğunun da yer aldığı çokgövdeli yarışlarda birçok dereceye sahip.

Takımın bir diğer skipper’ı Phil Robertson ise henüz 25 yaşında. Yeni Zelandalı yelkenci geçtiğimiz yıl da China Team’de yarışmıştı. Henüz çok genç olmasına rağmen birçok başarıya sahip Robertson. World Match Racing Tour’da sekizinciliği bulunan yarışçı son iyi yıldır skipper olarak yer aldığı yaklaşık 20 yarışta ilk üçte yer aldı.

China Team ekibi bugünden itibaren 29 Mart’a kadar Sanya’da antrenman yapacak. Ardından 7 Nisan’da yapılacak ilk ayak için Napoli’ye hareket edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder