24 Mart 2012 Cumartesi

Yarışa gizemli sponsor


11 Şubat’ta yazmıştım “Kadınlara özel okyanus yarışı” diye. Bu göre sadece kadın yelkencilerin katılacağı okyanus yarışı WOW Sailing 2012, 28 Ekim’de İngiltere’nin Plymouth kentinden start alacak,  Antigua’da sona erecek. Takımlar iki kişiden oluşacak.
Yarış için hazırlıklar sürüyor. Hazırlıklar dediğimiz aslında işin en zor kısmı olan para mevzuları. İşte tam da bu süreçte yarışın organizatörleri çok ilginç bir teklifle karşılaştı. Adını açıklamayan bir kurum ya da belki de bir isim, yarışa başvuracak şanslı bir takıma 30.000 Euro’luk bağışta bulunacağını açıkladı. Şanslı takım başvurular arasından seçilecek. Düşündüğümüzün aksine bağışta bulunacak kişi ya da kurumun kriteri takımın yelken konusunda deneyimi değil. Bağışı kapabilmek için takımın güzel bir fikirle gelmesi gerekiyor. Bu fikrin de özellikle okyanuslardaki kirlilikle ilgili çevreci bir konu olması isteniyor.

Organizatörler haliyle şaşkın. Tony Lawson şaşkınlığını şu sözlerle dile getiriyor: “Beş yıldır Class 40 yarışlarının organizasyonunu yapıyorum. Bugüne kadar katılan takımların aldığı en büyük destek birkaç şişe votka, indirimli yelken donanımı falandı. Böylesine büyük bir bağış hepimizi çok şaşırttı. Belli ki bu parayı bağışlayan kişi, organizasyonun benzersizliğinin ve medya geri dönüşünün ne kadar başarılı olacağının farkında.”
Yarışa başvuru 10 Nisan'da sona erecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder