28 Mart 2012 Çarşamba

Europa Race’in yeni start noktası Barcelona

Europa Race’le ilgili gelişmeler son bulmuyor. Bugün, yarışın İstanbul’dan yapılacak startının iptal edildiğiyle ilgili haberin ardından son açıklama az önce IMOCA Sınıfı’ndan geldi. Buna göre Europa Race, Barcelona’dan start alacak.

IMOCA Sınıfı tarafından yapılan açıklamada özetle şöyle denildi: “Barcelona şehri, Europa Race’e ev sahipliği yapmak için her türlü alt yapıya sahip olduklarını belirtti ve yarışın 17-20 Mayıs tarihleri arasında buradan start alması için teklif getirdi. Buna göre ekipler Barcelona’dan start aldıktan sonra Lizbon’a uğrayacak, La Rochelle'de finiş yapacak."
Startın İstanbul’dan çekilmesinin altında yatan nedenle ilgili bir açıklama yok. Türkiye-Fransa arasındaki Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı kaynaklı siyasi gerginlik yüzünden startın İstanbul’dan alınmasıyla ilgili tartışmalar yaşanıyordu. Ancak 15 Mart’ta yapılan ve birçok uluslararası yayında yer alan açıklamada yarışın 5 Mayıs’ta İstanbul’dan start alacağı duyurulmuştu. Bugün öğle saatlerinde İstanbul ayağının iptal edildiği haberi gelmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder