2 Mart 2012 Cuma

Extreme’e Morgan Larson damgasını vurdu


Extreme Sailing Series’in Umman’da yapılan birinci ayağın galibi, bu yıl ilk kez yarışa katılan ABD’li  Morgan Larson skipper’lığındaki Oman air oldu. Yarışların ilk gününden beri olağanüstü bir performans gösteren Larson’un bu başarısı, bugüne kadarki en başarılı çıkış olarak kabul ediliyor.
Dört günde toplam 29 yarış yapıldı. Yarışa damgasını vuran sadece bir üyesi dışında ilk kez seride yarışan Oman Air takımı oldu. Takımın skipper’ı Morgan Larson, “Bu harika bir duygu. Mücadele dolu bir haftaydı ve açıkça görülüyor ki öğrenme aşamamız oldukça başarılı geçti. Ancak bu çok zorlu bir yarış. Bütün takımlar çok başarılı ve kazanmaya aday. Sanırım bizim şansımız da yaver gitti.”
Larson’ın takımı dört kez olimpiyatlarda yarışmış ABD’li yelkenciler Charlie Ogletree, Max Bulger ile İngiliz Will Howden ve Ummanlı Nasser Al Mashari’den oluşuyor. Mashari dışındaki tüm yarışçıların ilk Extreme deneyimi.

Dört günlük mücadelenin sonunda Leigh McMillan skipper’lığındaki The Wave Muscat ikinci, Pierre Pennec dümenciliğindeki Groupe Edmond de Rotschild da üçüncü oldu. Serinin en iddialı isimlerinden Loick Peyron’lu ZouLou ise ilk ayağı altıncı sırada tamamlayarak oldukça sönük bir başlangıç yaptı.
Bir sonraki ayak 17-20 Nisan tarihleri arasında Çin’in Qingdao kentinde düzenlenecek.
İlk ayağın sonuçları ve puan durumları şöyle:
1.       Oman Air-165 puan
2.       The Wave, Muscat, 159 puan
3.       Groupe Edmond de Rotschild-155 puan
4.       Red Bull Sailing Team-148 puan
5.     GAC Pindar-138 puan
6.       ZouLou-111 puan
7.       Alinghi-109 puan
8.       Team Trifork-95 puan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder