6 Nisan 2012 Cuma

Team Red&White ille de one design diyor



Güney filosunun gençlerden oluşan bir takımı var, daha önce Başüstü sayfalarında da yazmıştım: Team Red&White. Birkaç yıl öncesine kadar –hatta bazıları hala- centerboard’da birbirlerine rakipken bir Farr30 Golden Toy’da güçlerini bir araya getirmişler, Team Red&White’ı kurmuşlardı. Çoğu milli yelkenci ve yaş ortalaması 26 olan ekip  hırslı. Güney yarışlarının neredeyse hemen hemen hepsinde derece elde ediyor. Amaçları uluslararası yarışlara katılmak. Bu hedef yolunda da adım adım ilerliyorlar.

Ekip duyduğuma göre son olarak 1999 yapımı bir Melges 24 kiralamış. Takımdan Mahmut Saral, bir yıllık hayallerini en sonunda gerçekleştirdiklerini söylüyor. Sözün devamını Mahmut’a bırakıyorum:

“Melges 24 hayali bizim için aslında tam bir sene önce başladı. Tekne Marmaris'te üç yelkenci ağabeyimizin. Bu tekneyi geçen sene satın almak istedik ancak finansal sıkıntılar nedeniyle beklemek zorunda kaldık. Hayalimizden vazgeçmedik ve geçtiğimiz günlerde doğru zamanın geldiğine karar verdik. Tekne sahipleriyle tekrar konuştuk ve sonunda tekneyi bir yıllığına tüm sorumluluklarını alarak kiraladık.”

Santa Klara önce elden geçirilecek.
Teknenin adı Santa Klara. Ekibin hedefi önce Melges ailesine adım atmak. Yarışlara sporcu sayısına göre hem bu tekneyle hem de Farr 30’la katılmayı planlıyorlar. Asıl hedefleri ise uluslararası yarışlar. “Kısa zamanda Bodrum, Marmaris ve Çeşme’de elimizden geldiğince çok antrenman yaparak yaz sonunda yurtdışında yarışmaya başlayacağız. Bu sürede sponsorluk görüşmelerimiz ve antrenmanlarımız devam edecek.”

Ancak teknenin önce ciddi bir şekilde elden geçmesi gerekiyor. Mahmut Saral şöyle anlatıyor: “Teknede yapılacak epey işimiz var. Epoksi tamirleri, boya bakımları, halatların yenilenmesi, teknenin karbon tamirlerinin yapılması, trayler bakımı, yelkenlerin yenilenmesi gibi liste uzayıp gidiyor. Santa Klara’yı, BAYK’ın 14-15 Nisan’da yapılacak beşinci ayağına yetiştirmeye çalışacağız. Hatta Duo Cup'a bile girebiliriz. Tekne Marmaris’te trayler’inin üzerinde duruyordu. Bodrum'a transfer ettikten sonra elbirliğiyle bir hafta çalışıp yarışır hale getireceğiz. İşimiz çok ama bu harika bir heyecan. Tüm takım büyük bir motivasyon içindeyiz. Melges 24'e iyice alıştıktan sonraki hedefimiz tabii ki Melges 32...”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder