21 Nisan 2012 Cumartesi

Extreme’de şimdi sıra İstanbul’da



Extreme Sailing Series’in Çin’in Qindao kentinde devam eden ikinci ayağı dün tamamlandı. İkinci ayağın lideri Leigh McMillan ve takımı The Wave Muscat oldu. İkinci sırada Red Bull Sailing Team oldu. Takım böylece 2011’in Umman ayağından beri ilk kez podyum gördü. Üçüncü sırada ise Groupe Edmond de Rotschild yer aldı. Dört gün süren etkinlikte 29 yarış yapıldı, yaklaşık 55 bin kişi izledi. 


Son gün yarışlarında ilk mücadeleden itibaren ilk sırada yer alan The Wave Muscat, gün boyu liderliğini sürdürdü. Leigh McMilllan, birinci ayakta da ikinci olduklarını hatırlatarak “İlk iki ayakta podyuma çıkmamız harika. Açıkçası bu ayakta kazanabileceğimizi pek düşünmüyorduk. Çünkü Red Bull Sailing Team çok iyi bir performans gösterdi. Aramızda çok sıkı ve zorlu  bir mücadele yaşandı. 


Bu arada seride ilk  kez bu ayakta boy gösteren bir takım da vardı: China Team. 25 yaşındaki Yeni Zelandalı Phil Robertson’un dümeninde yer aldığı takımda biri kadın iki Çinli yelkenci de yer alıyor. İlk X40 yarış deneyimlerini değerlendiren Robertson, “İlk yarış bizim için gerçek bir  meydan okumaydı. Bu yarışta öğrendiğimiz en önemli şey tekneleri nasıl daha da  hızlı kullanabileceğimiz oldu. Özellikle son gün yarışında bu konuda daha iyiye gittiğimizi gördüm. Yarışlar umduğumuzdan iyi geçti. Bizim için yeni bir adım ve farklı bir deneyim.
 
Extreme Sailing Series’de şimdi sıra İstanbul’da. Yarışlar 7-10 Haziran arasında yapılacak. Geçen yıl Haliç’te kurulan parkurun yeri bu kez Ahırkapı olacak. İstanbul ayağıyla ilgili detayları ilerleyen zamanlarda aktaracağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder