12 Nisan 2012 Perşembe

Vendee Globe teknesi direk kırdı


Daha dün yazmıştım. Vendee Globe’a katılımı kesinleşen altı skipper’ı IMOCA 60’larıyla açıkdeniz antrenmanlarına başladı  diye. Antrenmanın başlamasından yaklaşık 27 saat sonra Jeremie Beyou’nun teknesi Maitre CoQ’un direğinin kırıldığı haberi ulaştı. 


Olay Biscay Körfezi’nde yaklaşık 25kt havada meydana geldi. Beyou, Arcachon’un 100 mil batısında bir ekip arkadaşıyla beraber asimetrik balonla seyir halindeyken teknenin direği aniden kırıldı. İyi haber teknede yaralanan kimse yok. Tekne, direği kırıldıktan sonra motorla Brittany’ye geldi

Olay ekipte hayalkırıklığı yaratsa da Beyou’nun motivasyonunu etkilemedi. Fransız skipper, “Öncelikle kazanın neden kaynaklandığını anlamaya çalışacağız. Sonuç olarak bu direk daha  önce zor koşullarda dünyayı dolaştı,  dolayısıyla çok sağlam. Planımız bunu hızlıca tamir edip ayrıca ikinci bir direk inşa etmek” dedi.

Maitre CoQ, Fransızların yıldız yelkencisi Michel Desjoyeaux’nun eski teknesi. Desjoyeaux, bu tekneyle 2008-2009 Vendee Globe’unu birincilikle bitirmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder