3 Nisan 2012 Salı

ACWS’nin yeni yüzleri



AC World Series’in bu yıl Napoli’de yapılacak ilk ayağına bir hafta kala iki takımla yarışacak Oracle Racing’in ekibi açıklandı. America’s Cup’ta bugüne kadar kazanan en genç dümenci 30 yaşındaki Jimmy Spithill skipper’lığındaki Oracle Racing Spithill; John Kostecki (taktisyen), Dirk de Ridder (trimci), Joe Newton (trimci) ve  Piet van Nieuwenhuyjzen’in (başüstü) yer aldığı her zamanki ekibiyle yarışacak.

AC45’lerdeki ilk yarışını geçtiğimiz kasım ayındaki San Fransisco ayağında yapan Darren Bundock da Oracle Racing Bundock’un başında. Ekibinde deneyimlilerin yanı sıra yeniler de var. Takım, Tom Slingsby (taktisyen), Kyle Langford (trimci), Simon Daubney (trimci) and Simeon Tienpont’dan  (başüstü) oluşuyor. Napoli ayağı, takımın en gençleri 27 yaşındaki Slingsby ve 22 yaşındaki Langford’un AC45’lerdeki ilk yarışı olacak. Her ikisi de Avustralya’nın başarılı genç yelkencileri. Slingsby, 2012 Londra Olimpiyatları’nda Laser sınıfında ülkesini temsil edecek. Langford ise 2006 yılında Avustralya’da yılın en başarılı genç yelkencisi seçilmişti.


Spithill heyecanlı. “İtalya’da çok vakit geçirdim ama Napoli’de daha önce hiç yarışmamıştım. Her ayakta yarış daha da heyecanlı hale geliyor. Final yarışının yapılacağı Pazar gününü iple çekiyorum” diyor. Tornado sınıfında iki olimpiyat madalyalı Bundock ise “San Diego’da yarış istediğim gibi gitmemişti. Ancak San Fransisco’da çok iyi bir antrenman dönemi geçirdik. Napoli’de daha iyi bir performans göstereceğimi düşünüyorum” diye konuştu.



Bu arada America’s Cup’ta ilk kez yarışacak Koreli takım Team Korea da Napoli’de antrenmanlara başladı. Takımın skipper’ı Avusturyalı yelkenci Nathan Outteridge. Bu, Outteridge’nin de AC45’lerdeki ilk deneyimi olacak. 1 Nisan’da Napoli’ye ulaşan ve ilk kez AC45’le seyir yapan Outteridge, ilk deneyimini şu sözlerle anlattı: “Çok etkileyici bir tekne. Bugün yaklaşık 10kt’lık rüzgarda teknenin hızı 20kt’a ulaştı. İlk gün için harikaydı. İyi bir başlangıç oldu.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder