29 Nisan 2012 Pazar

Yarışta trajik kaza




Bu kez tatsız bir haber. ABD’de bu yıl 65’incisi düzenlenen Lexus Newport to Enseneda Yarışı’ndan. Yarış için 213 tekne Cuma günü öğle saatlerinde Newport Beach’ten start aldı. Her şey yolunda giderken yarışan teknelerden biri, Hunter 376 Agean, cumartesi öğle saatlerinde yarış takip sisteminde görünmemeye başladı. Olaydan bir süre sonra Meksika sınırı yakınlarında üç ceset ve hasar görmüş halde Aegean bulundu. Bulunan cesetler yarış ekibine aitti ancak kimlikleri belirlenemedi. Yarışa tahminen yedi kişi olarak yarışa başlayan ekipten üçünün cesedi ise hala kayıp. Sahil Güvenlik kayıp yarışçıları aramaya devam ediyor.

Arama çalışmaları ve soruşturma devam ediyor. Polisin yaptığı açıklamaya göre Aegean yüksek ihtimalle 37ft’ten büyük bir tekne ya da gemiyle çarpıştı. Teknenin rotası ticari ve askeri gemilerin yoğun olarak geçtiği bir geçiş yolu üzerindeydi. Ancak işin ilginç yanı, kayıtlara göre tekneden son sinyal alındığında civarından geçen büyük bir gemi yoktu.

Yarış komitesinin açıklamasına göre ise bu yıl yarışa yedinci kez katılan Aegean, yeni ve donanımlı bir tekne, ekip de oldukça deneyimliydi. Büyük bir şirketin sahibi olan dümenci Theo Mavromatis aynı zamanda teknenin sahibiydi. Mavromatis ve ekibi 2011 ve 2009 yarışlarını birincilikle bitirmişti. Yarış esnasında hava şartları da normalden daha hafifti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder