17 Nisan 2012 Salı

Itajai’de zamana karşı yarış



Her anı heyecanla izlenen Volvo Ocean Race’in beşinci ayağı, bugün Camper’ın da finişe ulaşmasıyla tamamlandı. Gövdesindeki hasarın tamir edilmesi için yarışa Şili’de ara vermek zorunda kalan Camper, büyük bir azimle beşinci ayağı tamamlayarak 15 puan kazanmış oldu. Takımın dümencisi Chris Nicholson, “Kazandığımız bu 15 puan bizim için çok değerli. Ancak esas sonucu Galway’de yarışı bitirdiğimizde göreceğiz” dedi. Ayağı geç tamamlayan takımın, teknelerini bir sonraki ayağa hazırlamaları için sadece üç günü var. 



Itajai molası her ne kadar öncekilere göre daha uzun bir mola olsa da ekipler Güney Okyanusu’nun azgın sularında hasar gören teknelerini bir sonraki ayağa hazırlamak için son güçleriyle çalışıyor. Ayağı ikinci sırada tamamlayan Telefonica da nihayet suya indi. Kıyı ekibini en çok yoran konu pruvadaki hasar oldu. Gelen bilgiye göre pruvadaki hasar hala tamamiyle tamir edilemedi. Ekipten Pepe Ribes,  “Tekne aslında gayet iyi durumda. Her şeyi defalarca kontrol ettik. Açıkçası Auckland’da böyle bir fırsatımız olmamıştı. Ekibimiz gece gündüz çalıştı ve çok iyi bir iş çıkardı. Cumartesi günü tekne her şeyiyle yarışa hazır hale gelecek” dedi.

Bu arada Telefonica ekibinden bir haber de, geçtiğimiz sene ISAF tarafından “Yılın En İyi Yelkencileri” seçilen Iker Martinez ve Xabi Fernandes’le ilgili. İspanyol Kraliyet Yelken Federasyonu bugün, yıllardır yarışlarda omuz omuza mücadele veren ikilinin 2012 Londra Olimpiyatları’nda ülkelerini üçüncü kez 49er sınıfında temsil etmeye hak kazandığını açıkladı.


Abu Dhabi ise zamanla yarışıyor. Gövdesindeki hasar nedeniyle beşinci ayağı tamamlayamayan takım, Şili’den gemiyle yola çıkan tekneleri Azzam’ın bir an önce tamir edilmesi için ekibe konusunda uzman dört yeni görevli ekledi. Ekip çalışmalarına daha tekne gemideyken başladı. Takımın Direktörü Jamie Boag, zamanlarını en verimli şekilde kullanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

Finişe yaklaşırken direğini kıran Groupama’nın kıyı ekibi de Hollanda’dan uçakla gelen ve monte edilen yeni direğin üzerinde son işlerini tamamlıyor. Tekne bugün yeni direğiyle deneme seyrine çıktı.

Sanya dışındaki beş takım Cumartesi günü yapılacak limaniçi yarışın ardından Pazar günü altıncı ayağı tamamlamak üzere Miami’ye doğru yola çıkacak. Sanya, yarışa yedinci ayaktan itibaren dahil olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder