15 Nisan 2012 Pazar

ACWS Napoli ayağının galibi Luna Rossa


America’s Cup World Series’in (ACWS) 11 Nisan’dan bu yana devam eden Napoli ayağı az önce sonuçlanan filo yarışıyla tamamlandı. 2012 sezonunun ilk ayağının şampiyonu Chris Draper dümenciliğindeki İtalyan Luna Rossa takımı oldu.
Filo yarışı NTV Spor’da Can Ergün’ün yorumuyla canlı yayınlandı. 10-12kt civarı yağmurlu ve hafif havada yapılan ve çok da heyecanlı görüntülerin yaşanmadığı yarışta 50 puan toplayan Luna Rossa’nın Piranha'sı, açık ara finiş hattına ulaşan takım oldu. Onu Oracle Spithill ve Terry Hutchinson’lı Artemis takip etti.  
Final günü ilk önce 500 metre hız rekoru denemeleriyle başladı. Yarışın bu bölümünde 47,56 saniyeyle Oracle Racing Bundock birinciliği elde etti. Ardından yapılan match race’in birincisi ise Artemis Racing oldu. Son olarak filo yarışları gerçekleştirildi ve serinin final yarışında birinciliği, kendi memleketinde Luna Rossa-Piranha elde etti.
Bu arada bugünkü havanın aksine dün 30kt civarı sert rüzgar ve kötü deniz koşulları nedeniyle yarışlara ara verilmişti. Yarış yönetimi, geçtiğimiz yaz serinin başlamasından bu yana ilk kez böyle bir karara varmıştı. Karar yarışçılar tarafından da olumlu karşılanmıştı.
Bir sonraki ayak 15-20 Mayıs'ta Venedik'te.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder