24 Nisan 2012 Salı

Volvo Ocean Race’te hedef Ticaret Rüzgarları



Volvo Ocean Race’in toplam 39 bin millik rotasının yüzde 70’ini tamamlayan beş takım, Pazar günü Itajai’den start aldı. Limanı ilk terk eden takım Puma’ydı. İlk gece 20kt civarı havada seyreden filo ardından rüzgarın zayıflamasıyla yavaşladı. Bu kez takımlarda sinir harbi başladı. Her takım farklı taktik denemek üzere harekete geçti ve filo ikiye ayrıldı. Camper ve Abu Dhabi kıyıya yakın bir şekilde, pruvasını kuzeye doğru çevirirken diğer üç takım Groupama, Telefonica ve Puma da doğuya doğru yöneldi. 


Filonun lideri son 24 saattir Camper. Onu hemen arkasından Abu Dhabi takip ediyor. Halen hafif rüzgarda ortalama 7kt hızla seyrediyorlar. Puma’nın skipper’ı Chris Nicholson. “Abu Dhabi’yle aramızda çok kısa bir mesafe var. Hızımız neredeyse aynı. Bu rekabetçi durumdan her iki takımın da zevk aldığını düşünüyorum. Önümüzdeki 4-5 gün çok değişken olacak. Bu durum liderlikte de büyük değişikliklere neden olacaktır” dedi.

Takımların, önümüzdeki iki gün boyunca bu havada seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Filonun hedefi bir an önce onlara hız kazandıracak Ticaret Rüzgarları’nı yakalamak. İlk yakalayan takım avantajlı duruma geçecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder