10 Nisan 2012 Salı

“Homurdayan sesimle ekibimi çıldırtıyorum”



 The Telegraph’ın Volvo Ocean Race skipper’larına yönelttiği 10 soruluk röportajlar devam ediyor. Ian Walker, Chris Nicholson’dan sonra sıra bu kez beşinci etabı birincilikle bitiren Puma’nın skipper’ı Ken Read'de.

Son zamanlarda teknedeki en heyecanlı anınız?
Ekibimizden Ryan Godfrey’in bağırarak Land Ho’yu söylediği videoyu gördünüz mü? Bizi bir gün bu şarkıyı son sesiyle bağırarak uyandırdı. Hepimiz hazırlıksız yakalanmıştık. Sonrasında çok eğlendik.

Bu yarışın en iyi yanı?
Şu an çok uzun bir liste sunamayacağım size. Fakat bize göre en güzel şey takımın birarada  hareket etmesi, inanılmaz bir ekip ruhu yaratması.

Teknede en çok dinlediğiniz şarkı?
Oldum olası Grateful Dead hayranıyımdır. Teknede en çok dinlenen şarkılardan biri de grubun “I need a miracle and throwin' stones” şarkısı. Her an her yerde çok iyi gidiyor. Bir de Dire Stratis’in “Money for nothing”i.

Yapmaktan nefret ettiğin şey?
Üçüncü ayakta doğuya doğru yönelmeyi tercih etmiştik. Ancak hiç işe yaramamıştı. Bu gerçekten sinir bozucu ve cesaret kırıcı bir olaydı.

Seni ne rahatlatıyor?
Kazanmak. Ya da raporlar bizi en önde gösterdiğinde bayağı keyifli oluyorum.


En sıkıntılı an?
Teknenin direği kırıldığında Tristan da Cunha Adası’nda beş gün geçirmek zorunda kalmıştık. Çok sıkıcıydı.

Ekipteki en sinir bozucu kişi?
Sanırım ben. İşimin büyük bir kısmı aşağıda oturmak ve bilgisayarda teknenin performansını nasıl artırabileceğimiz üzerine çalışmak. Ne yapmamız gerektiğini sürekli olarak kokpitteki arkadaşlara mikrofonla anlatıyorum. Düşünsenize yukarıda sinir bozucu bir ortam ve kulağınızda, aşağıdan sürekli homurdayan bir ses. Bunun onları çıldırttığına eminim.

En keyifli rota?
Rhode Island’daki Newport Limanı’ndan çıkıp Aquidneck Adası etrafından dönüp geldiğimiz rota. Sadece 60 mil olmasına rağmen ne rotaydı ama...


VOR70’lerin en güzel yanı?
Muhteşem, güçlü ve hızlı makineler. Hele güzel günlerde, hayal edebileceğiniz en muhteşem yelkenliler. Ama kötü havalarda da ödünüzü kopartabiliyor.

Yarışın en güzel sürprizi?
Şüphesiz media crew Amory Ross. Takıma biraz geç katılmasına rağmen inanılmaz bir uyum sağladı. 

Fotoğraflar: Ian Roman, Amory Ross



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder