21 Nisan 2012 Cumartesi

Volvo Ocean Race’te heyecan dozajı artıyor



Volvo Ocean Race’te birkaç saat önce sona eren koyiçi yarışının kazananı Groupama oldu. Franck Cammas ve adamlarının bu başarısı yarışta heyecanın dozunu artırdı çünkü Fransız takım, aldıkları altı puanla lider Telefonica’yla puan farkını 16’ya düşürdü.

Güney Okyanusu’nun azgın denizlerinde ciddi hasarlar alan beş tekne zamana karşı yarışını tamamladı ve tüm bakım onarımlarını bitirdikten sonra altıncı ayak öncesi koyiçi yarışını yapmak üzere Itajai’deki start hattında yerlerini aldı. Gökyüzünde fırtına bulutlarının görülmesi üzerine start 10 dakika gecikmeyle verildi. Ardından beş takım yaklaşık 10kt’lık havada start aldı. 46 dakika 27 saniye sonra finişe ilk ulaşan takım Groupama oldu. Onu takip eden takım sadece 45 saniye farkla Camper'dı. Ardından Puma start hattını geçti.


 Yarışı birincilikle bitiren Groupama böylece hanesine altı puan daha ekledi ve overall lideri Telefonica’yla arasındaki puan farkını 16’ya düşürdü. Yarışın ardından konuşan Cammas “Çok mutluyum çünkü bugün, Alicante’den bu yana koy içi yarışlarda ciddi bir ilerleme kaydettiğimizi gördük. Ayrıca kazanabileceğimizi gösterdik.”

Beş takım yarışın altıncı ayağını tamamlamak üzere yarın Miami’ye doğru yola çıkacak. Takımları 4.800 millik bir rota bekliyor. Bu ayakta da yer almayan Team Sanya, yedinci ayakta filoya katılacak.


 Bugünkü yarışın ardından puan durumu şöyle:
 
1. Team Telefonica 149 puan
2. Groupama Sailing Team 133 puan
3. CAMPER with Emirates Team New Zealand  124 puan
4. PUMA Ocean Racing powered by BERG 117 puan
5. Abu Dhabi Ocean Racing 58 puan
6. Team Sanya 25 puan

Fotoğraflar: Ian Roman 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder