9 Nisan 2012 Pazartesi

ACWS’de geri sayım



America’s Cup World Series’in (ACWS) 2012 sezonu ilk ayağının yapılacağı Napoli’deki yarış köyü görkemli  bir törenle kapılarını açtı. Işık şovları ve havai fişeklerin eşlik ettiği törene binlerce izleyici katıldı. Yedi ülkeden dokuz takım 11 Nisan Çarşamba günü ilk yarış için start hattındaki yerini alacak.

Mücadelenin başlamasına iki gün kala Napoli Limanı çok hareketli. Takımlar Cumartesi günü deneme yarışlarına başladı bile. Aleph’in son anda ekonomik nedenlerden dolayı çekilmesiyle parkurdaki tek Fransız takım olarak kalan Team Energy’nin iki skipper’ından biri Loick Peyron, deneme yarışlarının ardından yaptığı açıklamada parkurun çok değişken ve zorlu olduğunu söyledi. “Ama bu durum mücadeleyi tabii ki daha heyecanlı hale getirecek. Görünüşe göre oldukça ilginç bir hafta olacak” dedi.



China Team’in Fransız skipper’ı Fred Le Peutrec de, ilk gün deneme yarışlarında takım olarak gayet iyi bir performans sergilediklerini söyledi ve şöyle devam etti: “Şu an sonuçlardan çok nasıl bir performans gösterdiğimiz üzerinde duruyoruz. Amacımız konsantrasyonumuzu istikrarlı hale getirmek. Her gün daha iyi olacağımızdan eminim.”

Beş gün sürecek ACWS Napoli ayağının programı ise şöyle: Yarışlar 11 Nisan Çarşamba günü iki filo yarışıyla başlayacak. 12, 13 ve 14 Nisan’da hem match race hem de filo yarışları yapılacak. 15 Nisan’da da hız denemelerinin ardından takımlar filo yarışında karşı karşıya gelecek. 


Bu arada iPhone ve iPad kullanıcısı America’s Cup meraklıları için özel bir aplikasyon hazırlandı. Apple Store’dan ücretsiz olarak indirilebilecek bu aplikasyon sayesinde dünyanın en hızlı tekneleriyle kendinizi test edebileceksiniz. Hazırlık aşaması tamamlanmak üzere olan oyun önümüzdeki günlerde indirilebilir hale gelecek. Aplikasyonu indiren oyuncular önce kendilerine şu an yarışan takımlardan birini seçecek. Sonra yarışmaya başlayacak. Oyuncular bu aplikasyonla AC45’lerle hız rekoru kırma denemeleri de yapabilecek. Ancak yapılacak hatalar sonunda oyuncu zaman kaybıyla cezalandırılacak, hatta hatalar teknenin alabora olmasıyla sonuçlanabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder