11 Nisan 2012 Çarşamba

Vendee’de skipper’lar da suya indi


Vendee Globe cephesinden yeni haberler var...

Yarışın startına yedi ay kala katılımı kesinleşen ve teknesini suya indiren altı skipper; Jeremie Beyou (Maitre Coq), Samantha Davies (Saveol), Jean-Pierre Dick (Virbac-Paprec), François Gabart (Macif), Armel Le Cleac´h (Banque Populaire) ve Vincent Riou (PRB) test seyirlerine başladı. Finistere Racing Team’e bağlı olarak çalışmalarına başlayan skipper’lar önce teknelerini üç gün boyunca 20-30 millik kıyı seyirleriyle denedi. Farklı rüzgar koşullarında teknelerinin performanslarını gördü, şamandıra dönüşleriyle manevra kabiliyetlerini test etti. Yarışçılar dün de “Quasi Solo” olarak adlandırılan ilk açıkdeniz seyirlerine çıktı. 2,5 gün sürecek 600 millik seyir bir açıkdeniz testi. 25-30kt’lık rüzgarla yapılacak seyir yarış koşullarında gerçekleştiriliyor ve oldukça sert geçiyor.



Bu arada Vendee’ye kayıt yaptıran yarışçılardan Alessandro Di Benedetto’nun teknesi Team Plastique de Les Sables d’Olonne nihayet suya indi. Solo yarışlara pek de yabancı olmayan İtalyan yelkenci 6,5 metrelik teknesiyle birkaç yıl önce Vendee Globe rotasında hiç durmadan ve yardım almadan tek başına seyretmişti. Hatta seyrin ortasında direği kırılmasına rağmen tek başına tamir ederek seyrine devam etmişti. Benedetto, böylece en küçük tekneyle tek başına dünyanın etrafında dolaşan ilk yelkenci olarak rekor kırmıştı. 

 

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Saveol’u suya indiren yarışın –şimdilik- iki kadın yarışçısından biri Samantha Davies, teknesine vaftiz töreni düzenledi. Saveol, geçtiğimiz Cuma günü Brest’te düzenlenen bir törenle 2011 Fransa Güzeli Laury Thilleman tarafından vaftiz edildi. Sembolik törende adet gereği teknenin pruvasında şampanya şişesi kırıldı. 



Ve son olarak teknesi Maitre Coq’u haftalar önce suya indiren Jeremie Beyou’dan bir video. Videoda suya inen teknenin direğinin takılma aşamasını gösteriyor. Heyecan verici...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder