4 Nisan 2012 Çarşamba

İki takım America’s Cup’tan çekildi


Dünyayı saran ekonomik kriz America’s Cup’ı da vurdu. Fransız Aleph ve İspanyol GreenComm Racing, dün America’s Cup World Series’den çekildiğini açıkladı. Hem de serinin başlamasına sadece bir hafta kala. Diğer yandan Luna Rossa bundan böyle yarışlarda iki takımla yer alacağını açıkladı. Ancak skipper’lar henüz açıklanmadı.

Aleph’in Başkanı Hugues Lepic yaptığı açıklamada, yeni yarış formatının sponsor bulmayı daha zorlaştırdığını söyledi ve “Ekonomik koşullar 2013’te San Fransisco’ya gelmemize izin vermiyor” dedi. Aleph’in CEO’su Philippe Ligot da, “Finalde mücadele edebilmemizi sağlayacak  gerekli bütçeyi bulmak için büyük bir savaş verdik ancak başarılı olamadık. Dünyanın en iyi takımlarıyla kısıtlı imkanlarla mücadele etmek yerine yarışlardan çekilmeyi tercih ettik. Şüphesiz Fransa kupayı kazanmak için yeterli altyapı ve potansiyele sahip. Ama son zamanlardaki ekonomik durum takıma gerekli bütçeyi sağlamamıza engel oluyor” diye konuştu. Takımın skipper’ı Bertrand Pacé de şöyle dedi: “Devam edemeyecek olmak bizim için çok büyük hayalkırıklığı. Ancak dünyanın en iyi takımlarının mücadele ettiği bu yarışta  iyi puanlar alarak üst sıralarda yer almayı başarabildiğimiz için takımımızla gurur duyuyoruz.”


GreenComm Racing’den yapılan açıklamada da önümüzdeki hafta Napoli’de yapılacak ilk ayakta yarışamayacakları ancak bir sonraki ayak olan Venedik’te yer alabilmeyi umut ettikleri belirtildi. Ancak önce takımın finansal krizi aşması gerekiyor. GreenComm geçtiğimiz aylarda, gelecek yıl America’s Cup’ta yer almak için 25 milyon Euro’luk bütçeye ihtiyaç duyduklarını açıklamıştı.

 Son durumda önümüzdeki hafta Napoli’deki start hattında yedi ülkeden dokuz tekne yer alacak. Takımlar ve skipper’ları şöyle:

·         Luna Rossa Challenge/İtalya (İki takımla yarışacak ancak skipper’lar henüz açıklanmadı)
·         Artemis Racing/İsveç/Terry Hutchinson
·         China Team/Çin/Fred Le Peutrec
·         ETNZ/Yeni Zelanda/Dean Barker
·         Energy Team/Fransa/Yann Guichard
·         Oracle Racing/ABD/ James Spithill ve Darren Bundock (İki takımla yarışacak)
·         Team Korea/Kore/Nathan Outteridge

Ben Ainslie’nin takımı BAR ise 11-19 Ağustos’ta yapılacak San Fransisco ayağıyla seriye giriş yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder