23 Nisan 2012 Pazartesi

TP52’ler Türkiye’ye de uğrar mı?



Takip edenler bilir. TP52’lerin boy gösterdiği, Akdeniz’in rekabetçi ve gözde yarışlarından Audi MedCup geçtiğimiz yıl iptal edilmişti. Gerekçe yine ekonomik krizdi. Audi sponsorluğunu çekmiş, katılım yetersiz kalmıştı.

Bu durumun üzerinden bir yıla yakın bir süre geçti ve TP52’ciler kıpırdanmaya başladı. Ve nihayet geçen gün haberi geldi. Habere göre sınıfın en ünlü tekneleri Quantum Racing (ABD), Ran (İsveç), Audi Azzurra Sailing Team (İtalya), Gladiator (İngiltere) and Audi Sailing Team powered by ALL4ONE (Almanya/Fransa) yeni bir yarış için işbirliğine gitti. Girişimin fikir babaları TP52 sınıfının en önemli isimleri Niklas Zennström, Doug DeVos ve Alberto Roemmers. Adı da The Super 52 Series.


İlk yarışın tarihi belirlendi bile. 23-27 Mayıs tarihlerinde Barcelona’da yapılacak  Trofeo Conde de Godo kapsamında ilk mücadelelerini verecekler. Dört gündür devam eden Mapfre Palma Vela Regatta’daki çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken yeni Audi Azzurra Sailing Team’in dümencisi Guillermo Parada, bu yeni işbirliğinin kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyerek, “Serinin yarış dünyasına yeni bir heyecan ve değer katacağına eminim” dedi.

The 52 Super Series’in bu seneki takvimi belli. İlk yıl sadece Avrupa’daki trofelerde yapılacak. Ancak önümüzdeki yıllarda Avrupa dışındaki regattalara da dahil olacak. Hatta gelen bilgilere göre serinin öncüleri –bölgede yelken konusundaki atılımları fark etmiş olacaklar ki- 2013’te Ortadoğu’yu hedefliyor. Belki birileri el atar da Türkiye’ye de uğrarlar.

The 52 Super Series’in 2012 takvimi şöyle:

Trofeo Conde de Godo, Barcelona, 23-27 Mayıs
Sardinia Cup, Porto Cervo, 11-17 Haziran
Royal Cup, Palma, 10-14 Temmuz
Copa del Rey, Palma, 16-21 Temmuz
Valencia Cup, Valencia, 16-23 Eylül

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder