26 Nisan 2012 Perşembe

Bora Güları’dan Melges 24 zaferi


Bizler Bora Güları’yı aslında 2009 Foiler Moth Dünya Şampiyonu olarak biliyoruz. İstanbul’da doğan ancak yıllardır ABD’de yaşayan başarılı Türk yelkenci aynı zamanda 30.5 knot’la moth sınıfının hız rekorunun da sahibi. Bora, dünyanın en tanınan İngiliz yelkencilik dergilerinden Seahorse’a kapak bile olmuştu.


Bora’dan bir başarı haberi daha geldi. Ancak bu kez moth sınıfında değil Melges 24’te. Geçtiğimiz günlerde (19-22 Nisan) South Carolina eyaletinin Atlantik kıyısındaki Charleston kentinde düzenlenen bir yarış haftası vardı, Sperry Top Sider Charleston Race Week.

Dört gün süren yarış haftasına 260 tekne, yaklaşık 2000 yarışçı katıldı; Ultimate 20’den J24’e, Viper 640’tan Melges 24’e kadar 18 sınıfta yarışlar yapıldı. Toplam 33 teknenin yarıştığı Melges 24 sınıfının birincisi ise Bora Güları’nın takımı West Marine Rigging/New England Ropes oldu.

Bora Güları (soldan ikinci) ve ekibi.
Regatta kapsamında yapılan Melges 24 Gold Cup yarışlarında, geçen yılın birincisi Kristen Lane dümenciliğindeki Brick House 812 takımıyla büyük mücadele yaşayan Güları ve takımı final yarışında birinciliği elde etti ve böylece ilk Melges 24 Gold Cup’ını kazandı. Bu, Güları’nın Melges 24 sınıfında Ocak ayından bu yana üçüncü önemli yarışıydı. Avustralyalı yelkenci Jeremy Wilmot taktisyenliğindeki ekibin diğer üyeleri de oldukça iddialı. Takım, ABD’nin madalyalı solo yarışçılarından Brad Funk, İki kez ABD çok gövdeli şampiyonluğunu elde eden John Casey ve başarılı centerboard yarışçılarından Meredith Nordhem’den oluşuyor.

Türkiye’de doğan, henüz bir yaşındayken ailesinin işi nedeniyle ABD’ye giden Bora, aslında bir havacılık ve uzay mühendisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder