1 Kasım 2012 Perşembe

ETNZ hızına hız katacak

Fotoğraf: Chris Cameron/ETNZ

 Oracle ve Artemis suya iner inmez hasar gören AC72’lerini tamir etmekle uğraşadursun Kiwi’ler antrenmanlarını sessiz ve derinden sürdürüyor. AC72’sini temmuz ayında suya indirerek diğer takımlara büyük fark atan ETNZ’nin katamaranı, o zamandan bu yana Auckland Körfezi’ndeki antrenmanlarını sürdürüyordu. Katamaran şimdi gerekli modifikasyonların yapılması için 10 günlüğüne karaya çekiliyor. Takımın genel müdürü Grant Dalton şunları söyledi:

 “Suda 16 gün boyunca yaptığımız çalışmalarda teknenin performansını daha fazla nasıl artırırız sorusunun yanıtını aradık. Tasarım ofisi çalışanları bu süreçte tüm bilgileri toplayarak analiz ettiler. Şimdi de bu analizlerden çıkan sonuçları tekneye uygulayacağız. Bu değişiklikler teknenin performansını da  artıracak. Karadaki bu çalışmanın ardından takım yine denizdeki çalışmaları son hızıyla devam edecek.” Hauraki Körfezi’nde deneme seyirlerini son hız, kazasız belasız sürdüren ETNZ’nin AC72’si bakalım San Fransisco Körfezi’nde nasıl bir performans gösterecek?


Bu arada geçen hafta suya inen Luna Rossa’nın AC72’sinin de ilk seyir öncesi son kontrolleri sürüyor. Çalışmalar, Fransızların çok gövdeli uzmanı Franck Cammas ve ETNZ teknisyenleri gözetiminde yapılıyor. Eğer beklenmedik bir problem çıkmaz ve her şey yolunda giderse katamaranın Pazar günü ilk seyrine çıkması bekleniyor.


Fotoğraflar: Pierre Orphanidis/VSail
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder