13 Kasım 2012 Salı

Napoli ACWS’yi bir kez daha kaptı



Vendee Globe heyecanı sarınca tüm yelken dünyasını America’s Cup’tan bir süredir ses gelmiyordu. Ta ki bugün mesaj kutuma America’s Cup’tan düşen mesaja kadar. Gelen basın bülteni 34. America’s Cup’a hazırlık niteliğindeki America’s Cup World Series’in (ACWS) 2013 yarışlarının ilkinin Napoli’de yapılacağını duyuruyordu. Buna göre 2013 serisinin ilk yarışı 16-21 Nisan’da İtalya’nın bu kentinde yapılacak.
Bildiğiniz gibi Napoli, 2012 serisinin de açılış yarışına evsahipliği yapmıştı. 500 bin kişinin izleyici olarak geldiği bu etkinlikte İtalyan Luna Rossa büyük bir çıkış yapmış, filo yarışlarında birinci match race’lerde de ikinci olmuştu. Projenin CEO’su Mario Hubler, serinin ilk ayağının yeniden Napoli’de yapılması için çok uğraştıklarını, en sonunda başardıklarını söyledi ve 2013’teki etkinliğin bir öncekinden çok daha görkemli olacağını belirtti. Halen genel sıralamada Oracle Team USA’in birinciliğini koruduğu serinin 2013’teki diğer iki yarışı yine San Fransisco’da mayıs ayı sonunda yapılacak. Ardından 4 Temmuz-30 Ağustos arasında yapılacak yarışlarla kupa sahibi Oracle’a meydan okuyacak takımın belirleneceği Louis Vuitton Cup yarışları gerçekleştirilecek.

Bu arada geçtiğimiz günlerde test seyirlerinde elde edilen bilgilerin sonucunda modifikasyonların yapılması için karaya çekilen ETNZ’nin AC72’si yeniden suya indirildi. Katamaran suya indirilirken kaydedilen görüntüler...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder