28 Kasım 2012 Çarşamba

Açılın RC44’e kadınlar geliyor!



Daha geçenlerde Vsail’in konuştuğu Volvo Ocean Race 2014-15’te yarışacak kadınlar takımı Team SCA’i kuran Richard Brisius TP52’lerde ve RC44’lerde yarışan kadınların olmayışından yakınmıştı. Tam da üzerine böyle bir haber gelmesi güzel oldu. Gelen haber, 2013 RC44 Dünya Şampiyonası’nda ilk kez tamamı kadınlardan oluşan bir takımın yarışacağı yönünde.

Women’s Only Sailing Team’in kurucuları Danimarkalı yelkenci Carolina Heerema ve Rus pazarlama uzmanı Ekaterina Zhilina. Heerema özellikle dingilerde uzman bir yelkenci. RC44 sınıfına da yabancı değil. Babasının RC44’ü No Way Back’te 2012 sezonu boyunca farklı yarışlarda misafir dümenci olarak yarıştı. İkili şimdi, 2013 sezonunda yarışacak tamamı kadınlardan oluşan bir RC44 takımı oluşturuyor.

Ekaterina Zhilina ve Carolina Heerema

Hal böyle olunca yarışta, takımın ağırlığı konusunda kural değişikliğine de gidildi. Bir önceki sezonun son durağı Hırvatistan’da yarış yönetimi kadınlar takımının, hem kadınlar hem de erkeklerden oluşan takıma göre 60 kg daha fazla olacak. Normalde bir takımın toplam ağırlığı 740 kg. Ayrıca ekip sayısında sınırlama olmayacak. RC44’te yarışacak kadınlar takımı kış boyunca Lanzarote’de antrenman yapacak.


Bu arada 213 RC44 Dünya Şampiyonası’nın ilk ayağı, ilk kez bir Arap ülkesinde, Umman’da yapılacak. 30 Ocak-3 Şubat arası yapılacak bu ilk ayağı yine ilk kez evsahipliği yapacak bir kent izleyecek. Yarışın ikinci ayağı Sicilya’da gerçekleştirilecek.

Yarışın formatında ise bir değişiklik yok. Yarışların ilk günü profesyonel bir yelkenci dümene geçecek. Diğer dört günde de bu kez dümeni tekne sahibi alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder