19 Kasım 2012 Pazartesi

Geriye kaldı 15 tekne



Vendee Globe filosundan bir tekne daha eksildi. Salmasındaki hidrolik pistonun kopması üzerine yarışa ara vermek zorunda kalan ve tamir etmek için Cape Verde Adaları çevresinde kuytu bölge arayan Maitre CoQ’un skipper’ı Jeremie Beyou da yarışa veda edenler kervanına katıldı.

Dün gece Cape Verde’ye ulaşan Beyou ve ekibi yarışa devam edebilmek için her türlü alternatifi düşündü. Ancak hepsi de güvenlik açısından oldukça riskliydi. Bunun üzerine Fransız skipper yarıştan çekildiğini deklare etti.


Bu arada Hugo Boss’un skipper’ı Alex Thomson, dün su jeneratörünün bozulduğunu ve buna bağlı olarak iskele tarafındaki dümen palasının bağlantı parçalarından birinin iki yerinden kırıldığını bildirmişti yarış merkezine. Neyse ki Thomson oldukça zorlu geçen yedi saatlik tamir işi sonucunda hasarı gidermeyi başardı ve yeniden yarışa odaklandı.

Hasara rağmen pek de fazla mil kaybetmeyen Thomson altıncılığını koruyor ve lider durumdaki Armel Le Cleac’ten 62 mil geride seyrediyor.

Elektroniklerinde sorun yaşayan ve otopilotu çalışmayan Energa’nın skipper’ı Zbigniew Gutkowski’nin de her an yarışı bırakması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder