25 Kasım 2012 Pazar

Puma’nın VO70’ini kadınlar takımı aldı



2014-2015 Volvo Ocean Race’te yarışacak, tamamı kadınlardan oluşan Team SCA yakında antrenmanlara başlıyor. Hem de son Volvo Ocean Race’te üçüncü olan Ken Read dümenciliğindeki Puma’nın VO70’i Mar Mostro’yla.

Haberler takımın direktörü Richard Brisius’tan. VO65’lerle yarışacak takımın şimdiden antrenmanlara başlaması gerektiğini söyleyen Brisius, bu amaçla Mar Mostro’yu satın aldıklarını açıkladı. Mar Mostro şu an İngiltere’de ve antrenman teknesine dönüşmesi için gerekli ayarlamalar yapılıyor. Takım VO65’ini Ağustos 2013’te teslim alacak.


Tabii esas merak konusu takımı oluşturacak kadın yelkencilerin isimlerinin belirlenip belirlenmediği. Brisius, halen sadece bazı adayların belli olduğunu söyledi. “Şu ana kadar dünyanın etrafını dolaşmış, deneyimli ve bilgili birçok kadın yelkenciyle görüştük. Şimdi gruplar halinde bu adayları biraraya getiriyoruz.  Yaza kadar takımın büyük bir kısmı belli olacak. Aday isimlerle Mar Mostro’daki antrenmanlarımız ise şubat ayında başlayacak.”

Temizlik malzemeleri üreten İsveçli SCA’nın sponsor olduğu kadınlar takımı, VO65’lerle one design olarak yapılacak 2014-2015 Volvo Ocean Race’te yarışacağını açıklayan ilk takım olmuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder