7 Kasım 2012 Çarşamba

DCNS, l’Hydroptere’den desteğini çekti

-->

Yelken adına tatsız haberler arka arkaya geliyor. Önce buradan, 13 yıldır takımlara ve teknelere sponsor olan Fransız emlak şirketi Foncia’nın desteğini çektiğini duyurmuştum. Dün, yine aynı şekilde Iberdrola’nın Soto40’lardan vazgeçmek zorunda kaldığını öğrendim. Bugün de buna benzer bir haber okyanus ötesinden geldi.

Yaklaşık bir yıl önce, Eric Tabarly’nin rüyası “uçan trimaran” l’Hydroptere’in gerçekleştirmeyi planladığı ilk okyanus denemesine sponsor olan Fransız gemi inşa firması DCNS, projeden desteğini çektiğini açıkladı. Sebep, diğerlerinde olduğu gibi Avrupa’daki ekonomik kriz. Açıklama çok yeni yapıldı. Projenin beyni Alain Thebault hem şaşkın hem de hayalkırıklığı içerisinde.

Ekip temmuz ayından bu yana açıkdenizde ilk kez yapacakları Los Angeles-Honolulu arası hız rekoru denemesi için uygun hava koşullarının gerçekleşmesini bekliyordu. Belli ki şimdi de yeni sponsor için bekleyecekler.

Thebault açıklamasında hayalkırıklığını “Biz bu rekor denemesinde DCNS’le yola çıkmıştık” diye dile getirdi ve şöyle devam etti: “DCNS’e, bugüne kadar verdiği destek için teşekkür ederiz. Çok üzgünüz ancak Fransa ya da başka bir ülkeden yeni bir sponsor bulacağımızdan ve yelkencilikte çığır açacak bu denemeyi gerçekleştireceğimizden eminim.”

Gelen bilgilere göre ekip şimdi sponsor olabilecek Amerikan firmalarına yöneldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder