20 Kasım 2012 Salı

Yarışmak isteyen kadınlar buraya



Neslihan Karayel’i hepimiz, kadınları yelken yarışçılığına çekmek amacıyla yaptığı çalışmalardan tanıyoruz. Karayel bu amaçla yıllar önce, Türkiye’nin ilk kadınlara özel yelken okulunu kurmuş, yarışlara sadece kadınlardan oluşan ekipler oluşturmuş ve hatta ilk kez sadece kadınlara yönelik uluslararası bir yelken haftası düzenlenmesine ön ayak olmuştu.

Marmaris’te yaşayan Karayel yeniden harekete geçti. Amacı yine aynı; kadınların yelkene ilgisini artırmak. Bu amaçla Women Sailing School olarak, Yüksel  Yatçılık sponsorluğunda kadınlara yönelik ücretsiz yelken eğitimi verilecek. Eğitimden sonra kadınlardan oluşan düzenli bir yarış ekibi oluşturulacak. Karayel’in hedefi her hafta sonu eğitim gerçekleştirmek ve Marmaris Kış Trofesi’ni takip etmek. Hatta önümüzdeki yıl Uluslararası Marmaris Yarış Haftası’na, farklı ülkelerden kadın yelkencilerin de bulunacağı bir takımla katılmak.

Eğer siz de yarışlara katılmak istiyorsanız womensailingschool@gmail.com’dan Neslihan Karayel’e ulaşabilir ya da okulun internet sitesinden ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder