24 Kasım 2012 Cumartesi

Bu kez PRB çarpıştı



Teknesi Energa’daki elektrik problemi ve otopilotun bozulması nedeniyle Polonyalı dümenci Zbigniew Gutkowski’nin de yarışı bırakmasının ardından yarışan tekne sayısı 14’e düşen Vendee Globe filosunda bir skipper için daha tehlike çanları çalmaya başladı. Hem de filonun  öncü grubunda yer alan ve yarışın en iddialı isimlerinden Vincent Riou için.

2004-2005 yarışının birincisi Riou, Güney Atlantik’te ortalama 12-15kt havada seyrederken denizde başıboş bir şekilde gezen büyük bir metal şamandıraya çarptı. Çarpışma sonucu teknesi PRB’nin pruvasının sancak tarafında bir metrelik büyük bir yırtık oluştu.


Riou, çarpışmanın hemen ardından yarış merkezini arayarak kaza konusunda bilgi verdi ve diğer yarışçıları metal şamandıraya karşı uyarması için haberdar etti. Ardından kara ekibinden yırtığın tamir edilip edilemeyeceği konusunda bilgi beklemeye başladı. Riou, kara ekibinin olumlu görüş bildirmesi halinde hasarı tamir edecek.

 “Amacım bir şekilde bu yırtığı tamir ederek yarışı sürdürmek. Ancak o halde  Güney Okyanusu’nu sağ salim geçebileceğimden emin olmalıyım. Şu an durumum çok zor çünkü yakınlarımda tamiri yapmak için yanaşabileceğim bir kara parçası yok. Hasar aslında tamir edilebilecek düzeyde ama dediğim gibi bu tamir Antarktika’nın etrafında güvenli bir şekilde dolaşmamı garanti edebilir mi emin değilim.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder