15 Kasım 2012 Perşembe

Saveol’un direği kırıldı



Vendee Globe’da iki tekne daha yarış dışı kaldı. Yarışın son kurbanı, Saveol’le yarışan Sam Davies oldu. Dün akşam saatlerinde yarış ofisiyle bağlantı kuran Davies, direğinin kırıldığını bildirdi. Davies’in sağlık durumu ise iyi. 

Olay Maderia Adası’nın yaklaşık 130 mil açıklarında 40kt rüzgar ve 3-4 metrelik dalgaların hakim olduğu denizde meydana geldi. Davies yelkene üçüncü camadanı atmak üzere güverteye çıkmıştı ve o sırada çok büyük bir gürültü duydu. Direk kırılarak teknenin iskele tarafına düşmüştü. Bunun üzerine hemen içeri girerek hayatta kalma kıyafetlerini giyen (survival suit) Sam Davies, teknenin içinde, su geçirmez kapıları kapatarak rüzgarın hafiflemesini beklemeye başladı. Gece yarısı rüzgar hafifleyerek 20kt’lara düşünce halatları boşladı ve gövdeye zarar vermemesi için direk ve donanımı başarılı bir şekilde tekneden uzaklaştırdı. Güneş doğunca da motoru çalıştırarak Madeira’ya doğru yola çıktı. 

Roland Jourdain’in eski teknesi Saveol, Vendee Globe’u terk etmek zorunda kalan Safran, Groupe Bel ve Bureau Valley’den sonra dördüncü tekne oldu. Bu arada iki gün önce bir balıkçı teknesine çarparak gövdesinde derin hasar meydana gelen ancak inatla Les Sables D’olonne’a geri dönmeye çalışarak tamirattan sonra yeniden start almayı planlayan Bureau Valley’in skipper’ı Louis Burton’ın da yarıştan çekilmeye karar verdiği bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder