31 Ocak 2013 Perşembe

RC44 Ironbond’un başı dertte


RC44 2013 serisi, bu yıl ilk kez yarışa ev sahipliği yapan Umman’ın Muskat kentinde başladı. Bu yıl yedincisi düzenlenen serinin ilk yarışı RC44 Oman Cup, dün profesyonel skipper’ların dümenciliğindeki 13 takımın match race karşılaşmalarıyla başladı.

İlk gün yarışlarının startı hava çok hafif olduğundan yarım saat tehirle başladı. Rüzgar 10-11kt’a ulaştığında yarışlar başladı. Güne damgasını vuran takım vuran takım, ABD’li Andy Horton’un skipper’lığındaki Rus Team Katusha’ydı. Gün boyunca yapılan hiçbir karşılaşmayı kaybetmeyen takım 6 puanla match race’lerin galibi oldu. Günü ikincilikle kapatan takım ise Russel Coutts taktisyenliğinde ve Brian Benjamin skipper’lığındaki Team Aegir’di. Altı karşılaşmadan dördünü kazanan Aegir’in skipper’ı Benjamin en çok Ed Baird dümenciliğindeki Synergy Team’i yendiği için mutluydu. Seriye geçen yılın sonunda katılan Benjamin, “Bugüne kadar hiçbir match race’e Ed Baird’ü yenememiştim. Dolayısıyla keyfim çok yerinde” dedi.

Bugün ise bu kez tekne sahiplerinin dümene geçtiği filo yarışları başladı. Filo yarışlarının ilk günü de Katusha birinciliği kaptırmadı. Günün en ilginç olayı ise aşağıda fotoğraflarını göreceğiniz kazaydı. Günün son yarışında şamandıra dönüşü esnasında Team Aqua’nın pruvası Ironbond’un kıçına çarptı. Çarpışma sonucu Ironbond’ın kıçındaki ek parça düştü. Ekiptekiler parçayı tutmaya çalışırken de böyle görüntülendi.

Umman ayağı 5 Şubat’a kadar devam edecek.

Fotoğraflar: Pierre Orphanidis







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder