17 Ocak 2013 Perşembe

Brezilya da Volvo Ocean Race’te


Volvo Ocean Race’ten bugün bir haber daha var. Yarışın Alicante’deki merkezinde bugün düzenlenen basın toplantısında, yarışın ilk durak kenti ve mücadeleye katılacak ikinci takım açıklandı. Buna göre geçen yıl Itajai kentiyle yarışa evsahipliği yapan Brezilya, bu kez VO65’leri Pernambuco eyaletinin başkenti Recife’te ağırlayacak. Brezilya yarışa bir kez daha evsahipliği yapmakla kalmayacak, sekiz yıl sonra bir takımıyla da bu büyük mücadeleye katılacak.

Brezilya’nın kuzeydoğusundaki Recife, yarışın ilk durak şehri olacak ve filoya bir sonraki yarışta da evsahipliği yapacak. Takımın skipper’ı ve ekip ise önümüzdeki haftalarda açıklanacak. Brezilya, Team SCA’den sonra 2014-15 Volvo Ocean Race’e resmen katılacağını açıklayan ikinci takım oldu.

Brezilya’nın Volvo Ocean Race macerası 1973’te Whitbread Round the World Race adıyla ilk kez düzenlendiğinde başladı. Ülke başkent Rio de Jenairo’yla yarışın durak kentlerinden biri olmuştu. Ardından farklı kentleriyle beş kez daha yarışa evsahipliği yaptı. Son olarak 2011-12 yarışında Itajai kentinde filoyu ağırladı.

Brasil 1
Mücadelede bir takımla yer alması ise ikinci kez olacak. Bir önceki mücadelesi 2005-2006 yarışında, Brasil 1 takımıyla ülkenin en ünlü yelkencisi Torben Grael skipper’lığında olmuştu. Takım yarışı üçüncülükle tamamlamıştı. Grael, 2008-09 yarışında skipper’lığını üstlendiği Ericsson 4’e ise kupa kazandırmıştı.

Kesinleşen durak şehirlerin devamı önümüzdeki birkaç hafta içinde açıklanacak. Rotanın tamamı ve tarihler ise şubat ortalarında kesinleşmiş olacak.

Bu arada yarışa bu yıl evsahipliği yapacak ülkeler hakkında bazı dedikodular var. Adı geçen ülkeler arasında Hindistan, Hollanda, Hong Kong, İsveç ve ABD’nin adı geçiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder