22 Ocak 2013 Salı

Virbac Paprec 3’ün salması düştü



Jean Pierre Dick muhtemelen hayatının en berbat günlerinden birini yaşıyor. Çünkü az önce gelen bir haber yarışı neredeyse başından bu yana üçüncü sırada sürdüren ve bu hafta sonu finişe ulaşması beklenen Dick’in teknesi Virbac Paprec 3’ün salmasının düştüğü haberi geldi. Dick’in önünde, 28 bin millik yarıştan geriye sadece 2 bin mil kalmıştı. Bu, yarışçı için tam bir hayalkırıklığı oldu ancak 47 yaşındaki yelkenci pes etmedi, yarışa devam ediyor.

Olay dün gece yarısı meydana geldi. Kısa süreli fırtına geldiğinde Dick teknesinin altından çok şiddetli bir ses geldiğini duydu ve salmasının düştüğünü fark etti. Soğukkanlılığını koruyan deneyimli yelkenci, alabora olma tehlikesine karşı hemen yelkenleri boşladı, rüzgaraltına döndü ve tekneyi stabil hale getirdi. Dick teknik olarak hala üçüncü sırada çünkü yarışı bıraktığını açıklamadı. Halen 20 kt rüzgarda Azorlar’a doğru ilerlemeye çalışıyor. Ancak yine de büyük risk altında. Durumu nedeniyle hedefi olan Azorlar’a doğrudan gidemiyor, o yüzden iki gün boyunca kuzeydoğuya doğru ilerleyecek sonra rotasını Azorlar’a çevirecek.

Dick’in altı gün içinde finişe ulaşması bekleniyordu ancak bu durumda neler olacak göreceğiz. Eğer Jean Pierre Dick yarışı bırakırsa, dördüncü sıradaki Hugo Boss’la Alex Thomson doğrudan üçüncülüğe yükselecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder