5 Ocak 2013 Cumartesi

Stamm olayında şimdi söz tanıkta



Vendee Globe’da Cheminees Poujoulat’nın skipper’ı Bernard Stamm’ın diskalifiye kararı şimdilik askıya alındı. Stamm’ın talebi üzerine olayın yeniden görüşülmesine ve teknesini bağladığı Rus araştırma gemisi Professor Khromov’un kaptanının tanık olarak dinlenmesine karar verildi. Jüri heyeti kaptanın tanıklığına göre Stamm’ın diskalifiye edilip edilmeyeceğine karar verecek.

Uluslararası jürinin başkanı Bernard Bonneau dün yaptığı açıklamada, Bernard Stamm’dan olayın yeniden görüşülmesini istediğini belirten bir e-mail aldıklarını söyledi. “Stamm mesajında, geminin kaptanının da tanık olarak dinlenmesini istedi. Biz de kabul ettik ve tanığın konuşmasını dinlemek için bekliyoruz. Henüz bir karar vermedik.”

Jüri kararını verene kadar Bernard Stamm’ın pozisyonu ve sıralaması diğer yarışçılar gibi her dört saatte bir izleyicilere raporlanacak. 

Bu arada Stamm da bir açıklama yayınladı ve şunları söyledi:

“Son günlerde çok zor şeyler yaşadık, ancak diğer yarışçılar ve izleyicilerden gelen mesajların hepsi çok güzeldi. Böyle bir filonun parçası olduğum için gurur duyuyorum. Herkese yarışa geri dönmem yönünde verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim. Jürinin son kararı ne olursa olsun ben mücadeleme devam edeceğim. Vendee Globe, son 15 yıldır hayatımın önemli bir parçası ve kimse beni bu yarıştan alamayacak.”

Bernard Stamm yarışı halen sekizinci sırada sürdürüyor ve ortalama 17kt hızla Cape Horn’a doğru ilerliyor. Bu arada Cape Horn’u geçen son tekne Hugo Boss’uyla Alex Thomson oldu. Macif’iyle François Gabart liderliğini sürdürürken rakibi Armel le Cleac’h ise yaklaşık 37 mil gerisinden geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder