18 Ocak 2013 Cuma

Yelken sponsorluğunda iyi haber

 

Avrupa’daki ekonomik kriz nedeniyle son birkaç aydır, yelken yarışçılığına yıllardır destek veren bazı firmaların sponsorluklarını çekmek ya da kısıtlamak zorunda kaldığını duyurmuştum burada. Franck Cammas’nın 15 yıllık destekçisi Groupama sponsorluğunu Fransa’daki yarışlarla kısıtladığını duyurdu, Michel Desjoyeaux’nun arkasındaki Foncia ve bir başka destekçi Veolia tamamen çekildiğini açıkladı. Tüm bu can sıkıcı açıklamalardan sonra sevindirici bir haber Banque Populaire’den geldi. Firma, yelkene vereceği desteği 2016’ya kadar sürdüreceğini açıkladı. Bununla da kalmadı, altı yıldır Groupama renkleriyle okyanuslarda yarışan maksi trimaran Groupama 3’ü de bünyesine kattığını açıkladı.

Halen Vendee Globe’da Macif sponsorluğundaki lider François Gabart’la başa baş giden Armel Le Cleach’in sponsorluğunu üstlenen Banque Populaire, Fransız yelkenciyi Solitaire du Figaro, Route du Rhum’da da destekleyecek.

Fransız Yelken Federasyonu’nun da ana sponsoru olan Banque Populaire’in iletişim direktörü Chantal Petrachi, “Markamızın yelkenle anılmasından çok memnunuz. Ayrıca yelken yarışçılığında tutkulu, kararlı ve yetenekli yelkencilerin arkasında olduğumuz için gurur duyuyoruz” dedi.


Bu arada altı yıl boyunca Groupama sponsorluğunda Franck Cammas’nın birçok rekora imza attığı maksi trimaran Groupama 3, birkaç gün önce Banque Populaire tarafından satın alındı. Groupama Sailing Team’in araştırma departmanında geliştirilen ve 2006’da suya indirilen  31.5 metrelik maksi trimaran sadece okyanus aşırı rekorlar için tasarlandı ve bugüne kadar altı rekora imza attı. Son rekorunu, dünyanın etrafını 50 günden az sürede dolaşarak Jules Verne Trophy’de kırdı. Bu rekorun ardından trimaran tek yelkencinin yarışabileceği hale getirildi ve Franck Cammas skipper’lığında Route du Rhum’u kazandı.

Satış hakkında en çok merak edilen hiç kuşkusuz Cammas’nın neler hissettiği. Haliyle üzgün olduğunu söylüyor Fransız yelkenci ve şöyle devam ediyor: “Groupama 3’le çok güzel anılarımız var. Zor anlarımız da oldu. 2008’deki Jules Verne Trophy’de Yeni Zelanda açıklarında alabora olduk. Dolayısıyla satışı beni etkilemedi dersem yalan olur. Ancak bir yandan da Banque Populaire gibi bir markanın adı altına geçtiği için de çok memnunum Eminim onlar da bu tekneye çok iyi bakacak.”

Groupama 3 alabora olduğunda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder