1 Şubat 2013 Cuma

Volvo Ocean Race, İsveç’te finiş verecek

-->
Fotoğraf: Oscar Kihlburg

Volvo Ocean Race, 2014-2015 yarışının finiş kenti olarak sponsoru Volvo’nun memleketi İsveç’i seçti. Bu sabah Alicante’de yapılan basın toplantısıyla Göteburg şehrinin 2014-2015 Volvo Ocean Race’in finiş noktası olduğu açıklandı. Böylece Göteburg, yarışa üçüncü kez ev sahipliği yapacak, ikinci kez de finişin verildiği liman olacak.

İsveç’in ikinci büyük şehri Göteburg, İskandinavya kıyılarının da en büyük limanı. Göteburg, ABN AMRO ONE’ın birinci olduğu 2005-2006 yarışında da finiş şehri olmuştu.

Şu ana kadar yapılan açıklamalara göre yarış Alicante’de start aldıktan sonra sırasıyla Brezilya’nın Recife, Yeni Zelanda’nın Auckland ve yine Brezilya’da Itajai’ye uğrayacak, Göteburg’da sona erecek.

Durak şehri olarak, aralarında Lizbon, Çin, ABD ve Abu Dabi’nin de bulunduğu daha birçok kentin adı geçiyor. Diğer durak şehirler önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Bu arada bir söylenti de İsviçreli Alinghi’nin de Volvo Ocean Race’e katılacağı. Açıklamanın önümüzdeki günlerde takımın CEO’su Ernesto Bertarelli tarafından yapılması bekleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder