9 Ocak 2013 Çarşamba

ACWS 2013’ün iki ayağı iptal




America’s Cup’taki ilginç ve sürpriz gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de yarışın organizatörü America's Cup Event Authority (ACEA), mayıs ve haziran ayında New York’taki Hudson Nehri’nde yapılması planlanan, ACWS’nin iki ayağını iptal etti. 16-21 Nisan’da gerçekleştirilecek Napoli ayağı ise planlandığı gibi yapılacak. Bu durumda bu yıl ACWS’de sadece bir ayak yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan ACEA’nın CEO’su Stephen Barclay, Louis Vuitton Cup ve America’s Cup final yarışlarında mücadele edecek takımlar Oracle Team USA, Artemis, ETNZ ve Luna Rossa’nın yöneticileriyle görüşerek bu karara vardıklarını söyledi. Amaçlarının yazın yapılacak Louis Vuitton Cup ve final yarışlarına odaklanmak olduğunu söyleyen Barclay, “New York’ta yapılacak iki ayakla asıl yarışlar arasında neredeyse bir ay kalacaktı. İstediğimiz son şey yazın San Fransisco’da yapılacak final yarışlarına gölge düşürmek” dedi.

Final yarışlarına oldukça kısa bir süre kala takımlar da AC72 programlarına odaklanmış durumda. AC72’sini tam zamanında suya indiren ve diğer takımların aksine ilk antrenman dönemini kazasız belasız atlatan ETNZ, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu yıl yapılacak ACWS’nin tüm yarışlarına katılmayacağını açıklamıştı.
Buna göre yarış programının son hali şöyle:

16-21 Nisan: ACWS Napoli ayağı
4 Temmuz-30 Ağustos: Louis Vuitton Cup/San Fransisco
1-4 Eylül: Red Bull Youth America’s Cup/San Fransisco
7-21 Eylül: America’s Cup Final Yarışları/San Fransisco

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder