15 Ocak 2013 Salı

Gabart ustasını bir kez daha geçti

François Gabart

Görünen o ki 2012-2013 Vendee Globe’u Fransızların ‘altın çocuğu’ 29 yaşındaki François Gabart’ın yarışı oldu. 10 Kasım’daki starttan bu yana, yarışın büyük bir kısmında liderliği elinde tutan Gabart birinciliğe en yakın isim olmakla kalmadığı gibi arka arkaya kırdığı rekorlarla, yarışı iki kez birincilikle tamamlayan tek isim olan ‘ustası’ Michel Desjoyeaux’yu geride bıraktı.

Gabart’dan son rekor haberi bugün geldi. Fransız yelkenci bugün saat 13:41’de bir kez daha Ekvator’u geçti, bu kez dönüş için. Gabart, dönüş yolunda Ekvator’u 66 gün, 1 saat ve 9 dakikada geçti ve bu rotayı en kısa sürede tamamlayan kişi oldu. Bir önceki rekorun sahibi tabii ki ‘Profesör’ Desjoyeaux idi. Profesör bu rotayı tamamladığında yarışın 71’inci günüydü. Yani Gabart, ustasını beş gün geçmiş oldu.

Yeni bıyıklarıyla Alex Thomson
Yarışın en zor kısmını geride bırakan François Gabart’ın Les Sables d’Olonne’daki finiş hattına ulaşmasına 3.181 mili kaldı. Bu arada Gabart, en azılı rakibi Armel Le Cleac’h’e de büyük fark atmış durumda. Aralarındaki mesafe 205 mil. Üçüncülüğü bir ara Hugo Boss skipper’ı Alex Thomson’a kaptıran Virbac Paprec 3’üyle Jean Pierre Dick de yeniden derecesini elde etti.

Bu arada Initiatives Coeur’un skipper’ı Tanguy Lamotte’nin bu sabah saatlerinde Cape Horn’u geçmesiyle, bu tehlikeli sularda geriye bir tek Team Plastique skipper’ı Alessandro Di Benedetto kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder