28 Ocak 2013 Pazartesi

Extreme Sailing Series yeniden



Geçen hafta Naviga’nın internet sitesinde yazmıştık ama bir de Başüstü’nden duyurmakta fayda var. Bu yıl üçüncü kez İstanbul’da bir ayağına evsahipliği yapacağımız, yedincisi düzenlenecek X40’ların meydan muharebesi Extreme Sailing Series 2013, 5 Mart’ta Umman’da yapılacak ilk ayakla start alacak. Seride bu yıl birçok yenilik var. Bu yılın bizler için en heyecanlı gelişmesi ise ilk kez bir Türk takımının İstanbul ayağında yarışacak olması.

Henüz tamamen kesinleşmese de seriyle ilgili ön bilgiler Düsseldorf Boat Show’da açıklandı. İşte Extreme Sailing Series 2013’ün kesinleşen gelişmeleri...

The Wave, Muscat takımı ev sahibi olarak 2013’ün startını verecek. Onunla birlikte start hattında buluşması kesinleşen diğer takımlar ise Red Bull Sailing Team, Alinghi, The Wave Muscat, SAP Extreme Sailing Team ve GAC Pindar.

Skipper Roman Hagara ve taktisyen Hans Peter Steinacher bir kez daha Red Bull Sailing Team’in başında 2013’ün lideri olmak için savaşacak. Takım geçen sezonu dördüncülükle tamamlamıştı.


Bu yıl seriye dördüncü kez katılan İsviçreli Alinghi’de takımın sahibi Ernesto Bertarelli’yi bu yıl X40’ın dümeninde izleyeceğiz. Takımın dümeninde geçen yıl, Fransızların çokgövdeli uzmanlarından Alain Gauiter vardı.

2012’in şampiyon skipper’ı, olimpik Tornado şampiyonu Leigh McMillan The Wave, Muscat’ın dümeninde, bu kez zirveyi kaptırmamak için daha çok çalışmak zorunda. Ekip üyelerinde bir değişiklik yok. Umman’ı temsil edecek diğer takımla ilgili detaylar şubat ayında belli olacak.

Serideki ikinci yılında SAP Extreme Sailing Team’in başında Danimarkalı America’s Cup ikilisi Rasmus Kostner ile Jes Gram-Hansen tekrar görev alacak ve artık daha deneyimli bir ekip olarak podyum hedefi için savaşacak. Takım geçen yıl seriyi altıncılıkla tamamlamıştı.

Serinin gediklisi GAC Pindar ekibi  şubat ayında kesinleşecek.


2013’ün yeni siması İsviçreli bir takım olacak; konunun detayları 8 Şubat’ta açıklanacak.

‘Wild card’ olarak tanımlanan ve sadece o ayağa özel yarışacak yerel takımlar 2013 serisinde daha fazla olacak. Bu yıl ilk kez Türkiye’den bir takım İstanbul ayağında mücadele edecek. Edhem Dirvana öncülüğündeki Turkish Extreme Sailing Team; Deniz-Ateş Çınar, Çağla Dönertaş, Alican Kaynar gibi olimpik  yelkencilerin de arasında olduğu genç sporculardan oluşacak. Takım, Mitch Booth koçluğundaki ilk antrenman sezonunu Bozburun’da gerçekleştirdi bile.

Bir süredir serinin ana sponsorluğunu üstlenen yelken giyim markası Marine Pool, yenilediği sözleşmeyle 2016’ya kadar desteğini sürdürecek.

Serinin kesinleşen ayakları ve takımları 31 Ocak’ta açıklanacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder