30 Ocak 2013 Çarşamba

Vendee Globe’un üçüncüsü Alex Thomson



Alex Thomson’ın da Les Sables d’Olonne’a ulaşmasıyla Vendee Globe 2012’nin üçüncüsü belli oldu. Finişe birinci François Gabart’dan 2 gün sonra ulaşan Thomson yarışını 80 gün 19 saat 23 saat ve 43 saniyede tamamladı. Thomson yarış süresince ortalama 12,6kt hız yaptı ve 28.022 deniz mili aştı.

Thomson, 2000’de Ellen MacArthur ve 2005’te Mike Golding’den sonra dereceye giren üçüncü İngiliz oldu. Yarış süresince başına türlü talihsizlikler gelen ancak yılmadan yarışına devam eden Thomson, Vendee Globe’un başından beri amacının sadece yarışı tamamlamak olduğunu söylüyordu. İngiliz yelkenci bugüne kadar üç kez Vendee Globe’a katılmış ama teknesindeki sorunlar nedeniyle hiçbirini tamamlayamamıştı.

Bu arada yarışın ikinci İngiliz’i Mike Golding’den ise kötü bir haber geldi bu sabah. Teknesi Gamesa’nın salmasında problem yaşayan Golding, son 24 saattir sorunu gidermeye çalışıyor. Kamerayla teknenin altının incelenmesi sonucu sorunun, salmasının bir parçasının düşmesi olduğu belirlendi. Yarışı altıncı sırada götüren Golding’in 10 güne yarışı tamamlaması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder